Ga naar de inhoud

Surprise! Mathieu van der Poel gaat van start in Milaan-Sanremo

Mathieu van der Poel wacht niet tot de Wielerweek Coppi e Bartali (22-26 maart) om zijn rentree te maken. De Nederlander kruipt volgens onze informatie zaterdag al op zijn fiets voor Milaan-Sanremo. Van der Poel lag de voorbije maanden in de lappenmand met een hardnekkige rugblessure.

De veldritwinter van Mathieu van der Poel (27) zat er al op nog voor zijn hoofdstuk in het veld goed en wel begonnen was.

 

Van der Poel moest zijn chronische rugblessure laten helen en moest van zijn team het herstelproces respecteren.

 

De Nederlander laste een uitgebreide rustpauze in en timmerde de voorbije weken in Spanje aan zijn conditie.

 

Zijn terugkeer hing in de lucht, al wilde zijn ploeg Alpecin-Fenix zijn deelname aan Coppi e Bartali (22-26 maart), Dwars door Vlaanderen (30 maart) en Ronde van Vlaanderen (3 april) niet officieel bevestigen.

 

Maar nu is er een nieuwe plottwist: het regent afzeggingen van smaakmakers voor Milaan-Sanremo, maar met Mathieu van der Poel wordt er nu een onverwachte protagonist toegevoegd. Zo vernam Sporza vanuit meerdere hoeken. Al wil zijn team dat nieuws niet bevestigen.

 

Is hij niet meer tegen te houden en kan hij een koers van bijna 300 kilometer gebruiken als opstapje naar volgende doelen? Of ruikt Van der Poel in dit afgeroomde deelnemersveld zijn kans?