Pechvogel Raman keek ook naar Cats: "Emma Meesseman is van andere planeet"

  Jana Raman blesseerde haar hand op weg naar het EK.

  Sinds ze door een domme blessure haar EK in rook zag opgaan, is Jana Raman supporter nummer 1 van de Belgian Cats. De onfortuinlijke Raman zag gisteren op televisie hoe haar vriendinnen zich plaatsten voor de halve finales. "De ploeg heeft getoond dat ze op iedereen kunnen rekenen", vertelt Raman aan Sporza.

  Jana Raman bekeek het zenuwslopende duel tegen Rusland samen met enkele vrienden. "Ik wilde een beetje volk rondom mij, zodat ik niet alleen was", zegt ze. "Het was superspannend. Ik heb de hele tijd zitten stressen. Na de laatste seconde kwam dan de ontlading."

   

  "In de kleedkamer hebben ze mij meteen opgebeld, zodat ik een beetje kon meevieren. Dat was supertof. Zo was ik er toch ook een beetje bij."

  In de kleedkamer hebben ze mij meteen opgebeld, zodat ik ook een beetje kon meevieren.

  Jana Raman

  Ook Raman genoot van de onversneden klasse van Emma Meesseman. "Emma is van een andere planeet. Dat heeft ze gisteren nog maar eens bewezen. Als zij basketbal speelt, lijkt het een heel makkelijk spelletje. Maar als je naar de rest kijkt, is het ook duidelijk dat het niet zo simpel is als Emma het laat uitschijnen."

   

  "Emma is onze steunpilaar. Zonder haar zou het helemaal anders zijn. Wij rekenen op haar en zoeken haar ook echt op en zij weet het altijd op te lossen. Ze is echt van wereldniveau. Als zij iets zegt, luistert iedereen. We proberen allemaal om haar tips op te volgen."

  Emma Meesseman

  "Heb vertrouwen dat het goedkomt met mijn hand"

  Wat verwacht Jana Raman van de halve finale tegen Servië? "Onze ploeg is aan het groeien. Gisteren hebben we getoond dat we op iedereen kunnen rekenen. Ik denk dat het tegen Servië wel in orde komt", klinkt het.

   

  "In de voorbereiding hebben we zonder Kim Mestdagh en Julie Allemand van Servië gewonnen. Het wordt geen makkelijke opdracht, maar het is wel haalbaar."

   

  "Met een plaats in de top 6 hebben we al een van onze doelen bereikt. Iedereen verwacht nu ook een medaille, maar ik ga dat niet luidop uitspreken. Al hoop ik het natuurlijk wel."

   

  "Mijn hand? Het gaat redelijk goed. De laatste twee dagen heb ik grote stappen vooruit gezet. Ik heb al wat op de trampoline gesprongen en kan al wat schokken opvangen."

   

  "Vrijdag mag het gips eraf en krijg ik een brace. Dan mag ik ook opnieuw lopen. Basketballen met mijn rechterhand zal pas gaan na 16 juli, wanneer de pin eruit gaat. Ik heb momenteel niet te veel pijn. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt."

  Lees ook: