De masterclass van Meesseman: "Haar voetenwerk is opleidingsmateriaal"

  Emma Meesseman was outstanding tegen Rusland.

  Dankzij een glansprestatie van Emma Meesseman tegen Rusland staan de Belgian Cats in de halve finales van het EK basketbal. Sporza-commentator Kris Meertens genoot van alleskunner Meesseman. "Ze ontgoochelt nooit", is hij vol lof.

  Emma Meeseman werkte tegen Rusland af aan 64% en sloot af met 33 punten. "Emma was echt ongelooflijk straf", is Kris Meertens vol bewondering.

   

  "Ze is een beetje de Michael Jordan van de Belgian Cats aan het worden. Ik hoopte op een goeie Meesseman tegen Rusland en ze doet dat dan ook gewoon. Op zulke momenten ontgoochelt ze nooit."

   

  "En dan is er nog haar voetenwerk: dat is echt fantastisch. Exceptioneel. Daar ben ik zó van onder de indruk. Ze doet het altijd goed, maakt nooit loopfouten. Ze moeten daar dringend een video van maken die kan dienen als opleidingsmateriaal voor de jeugd."

   

  "Meesseman is zeker de beste speelster op dit EK. Ze heeft de fakkel overgenomen van Alba Torrens als beste Europese speelster. Daarvoor krijgt ze bij het brede publiek te weinig erkenning, vind ik. Maar dat zal jammer genoeg altijd zo zijn met basketbal."

  Kijk en geniet: de 33 punten van Emma Meesseman

  "Verwacht een harde wedstrijd van de Serviërs"

  In de halve finales treffen de Belgian Cats nu Servië, dat Spanje uitschakelde. "Achteraf gezien was Spanje misschien een betere tegenstander geweest voor de Cats. Spanje speelt meer basketbal, terwijl Servië harder speelt. Dat hebben de Cats niet zo graag", weet Kris Meertens.

   

  In de voorbereiding won België in Kortrijk met één puntje verschil van Servië. "Zonder Allemand en Kim Mestdagh, dat was knap", zegt Meertens. "Bij Servië was er toen één afwezige."

   

  "De Serviërs speelden toen wel heel braaf. Dat was niet het echte Servië. Zaterdag zal het harder worden. Hun genaturaliseerde Amerikaanse vindt ook steeds beter haar draai."

  Tegen Rusland kregen de Belgian Cats maar 5 punten van de bank. Hopelijk kan dat tegen Servië beter.

  Kris Meertens

  "Servië heeft ook nog niet verloren dit EK. Ik verwacht opnieuw een spannende wedstrijd. En we zullen ongetwijfeld ook weer een goeie Meesseman zien. Ik verwacht niet dat ze opnieuw 33 punten zal maken, maar dat is misschien ook niet nodig als de punten beter verdeeld worden."


  "Tegen Rusland kregen de Cats maar 5 punten van de bank, allemaal van Julie Vanloo. Hopelijk kan dat tegen Servië beter. De bank hoeft niet fenomenaal te zijn, maar je wilt toch 10 à 15 punten krijgen van de invallers."


  "Wel positief gisteren: het shot van Kim Mestdagh kwam er eindelijk door. Ik vond haar heel goed spelen en de Cats hebben haar ook echt nodig. Ook Julie Allemand speelde haar beste match op het goeie moment. En Delaere speelt met veel vertrouwen. Ook zij heeft een grote stap vooruit gezet."

  Lees ook: