"Geschrokken van de offday van de Cats, maar glas is nog altijd halfvol"

  De Belgian Cats spelen vanmiddag tegen Slovenië.

  De Belgian Cats hebben donderdag een valse start gemaakt op het EK basketbal met een verrassende nederlaag tegen Bosnië. Sporza-journalist Carl Berteele zag in Straatsburg een complete offday van de Belgische vrouwen. "Het was een wake-upcall", zegt hij.

  In een bloedhete Rhenus Sport-arena in Straatsburg kregen de Belgian Cats gisteren een ferme tik van een vrank en vrij spelend Bosnië, dat België een nederlaag met 15 punten verschil aansmeerde.

   

  "Door de warmte in de zaal waren het inderdaad lastige omstandigheden. De speelsters hebben ongelooflijk gezweet en zijn erg diep moeten gaan", zag Carl Berteele.

   

  "Van die complete offday ben ik wel geschrokken. Met uitzondering van Emma Meesseman was niemand op niveau, terwijl Bosnië een superdag had. Zij hebben het perfect gedaan en bij België gingen de ballen gewoon niet binnen."

  Ik verwacht dat de Belgische vrouwen vanmiddag tegen Slovenië de rug zullen rechten.

  Carl Berteele

  Berteele wil de zaken ondanks de nederlaag ook niet te negatief bekijken. "De Cats hebben wel veel kansen gecreëerd. De open shots vielen gewoon niet. Als ze aan een normaal percentage afwerken, zie ik ze er nog over gaan. Het was een wake-upcall, maar voor mij blijft het glas halfvol."

   

  "Ik verwacht dat de Belgische vrouwen vanmiddag tegen Slovenië de rug zullen rechten. Twee dagen op rij een offday, dat zie ik niet gebeuren. Al wordt het opnieuw niet makkelijk. De Cats hebben het altijd lastig tegen landen uit het voormalige Joegoslavië. Dat agressieve en snelle spel ligt België niet."

   

  "Als de Cats straks verliezen, dan bestaat de kans dat ze zondag tegen Turkije al uit het toernooi liggen, terwijl België toch een kandidaat medaillewinnaar is. Als je 2x op rij verliest, verdien je misschien ook wel geen plaats in het verdere verloop van het toernooi. Maar als iedereen straks zijn normale niveau haalt, moeten de Cats kunnen winnen van Slovenië."

  België-Slovenië is straks opnieuw te volgen bij Sporza. De wedstrijd start om 15 u en is live te bekijken op Canvas, onze website en in de Sporza-app.

  Lees ook: