Pech blijft Charles Leclerc achtervolgen in Monaco: "Ik raak er helaas aan gewoon"

  De crash in de kwalificaties had grote gevolgen voor Charles Leclerc.

  Charles Leclerc en de GP van Monaco, het blijft een moeilijk huwelijk. Voor de 3e keer op een rij zal de Monegask niet de finish halen in zijn thuisrace. Dit jaar stond hij op de poleposition, maar haalde hij de start niet.

  Charles Leclerc parkeerde zijn Ferrari gisteren op de poleposition, maar parkeerde zijn Ferrari ook in de muur in Monaco. De crash betekende het einde van de kwalificaties en uiteindelijk ook het einde van de race voor Leclerc.

   

  Ferrari liet in een verklaring weten dat er een probleem was met de aandrijfas van de auto van Leclerc en het Italiaanse team kon het niet op tijd herstellen voor de start van de GP.

   

  Het probleem met de aandrijfas kwam als een verrassing, want Ferrari had gisteren al laten weten dat de versnellingsbak niet geraakt was in de crash.

   

  "Ik ben verrast, want ze hadden de versnellingsbak gecontroleerd", vertelde Mercedes-baas Toto Wolff. "Het is vooral jammer voor Charles, omdat hij Monegask is, de toeschouwers ook voor hem komen én hij die polepositie verdiende."

   

  Leclerc heeft nog nooit de zwart-witte vlag gezien in Monaco. Vorig jaar werd de GP niet gereden door de coronapandemie. In 2018 en 2019 viel hij in de F1-race uit na crashes en ook in de Formule 2 kon hij in 2017 niet finishen.

  Leclerc: "Helaas begin ik eraan gewend te raken"

  Voor de derde keer op een rij eindigt de GP van Monaco dus op een ontgoocheling voor Leclerc. "Helaas begin ik eraan gewend te raken", zegt de rijder van Ferrari.

   

  "Ik ben hier nog nooit aan de finish geraakt en nu kan ik zelfs niet starten. Dit is een moeilijke om te verteren. Het was lastig om je goed te voelen in de garage."

   

  "Ik vind het ook heel erg voor het team. Iedereen heeft keihard gewerkt om alles te controleren en ervoor te zorgen dat ik kon starten. Alles leek ook in orde deze ochtend en dan gebeurt dit."

  Bekijk de crash van Charles Leclerc in de kwalificaties