Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sterren voor de Ronde van Vlaanderen (m): 3 Visma's en 2 Treks om Van der Poel te belagen

 zo 31 maart 2024 00:00

Zelden kende de Ronde van Vlaanderen zo'n uitgesproken favoriet als dit jaar, met Mathieu van der Poel. Maar als het de wereldkampioen niet zou worden, wie komt er dan nog allemaal in aanmerking voor de zege?

⭐⭐⭐

Uiteraard kreeg Mathieu van der Poel van alle juryleden het maximum van 3 sterren. Interessanter is wie 'naast' de wereldkampioen geplaatst zou worden. Na woensdag was het duidelijk dat Matteo Jorgenson op papier de grootste uitdager is van Van der Poel.

Jorgenson staat nog maar voor de tweede keer aan de start van de Ronde. Vorig jaar werd hij bij zijn debuut meteen 9e. Nu moet hij zonder twijfel beter kunnen doen, als de Visma-pechduivel tenminste achterwege blijft.

⭐⭐

De Belgische hoop voor de Ronde ligt volgens de Sporza-jury bij Tim Wellens en Tiesj Benoot. Misschien doet Wellens nog een regendansje, want hij excelleert in natte omstandigheden na een zware koers.

 

Opmerkelijk is dat hij nog nooit eerder een goeie uitslag reed in de Ronde, al mag hij nu helemaal zijn eigen kans gaan.

Ook Benoot krijgt een vrije rol bij Visma-Lease a Bike. Aan zijn kwaliteiten mogen we niet twijfelen, aan zijn fysieke paraatheid na zijn val in de E3 Saxo Classic wel. Dwars door Vlaanderen was hoopvol, maar is het genoeg om top te zijn in de Ronde?

Wie na woensdag ongetwijfeld gezakt is van 3 naar 2 sterren is Mads Pedersen. In Gent-Wevelgem toonde hij dat het wel degelijk mogelijk is om Van der Poel te verslaan na een lastige koers. Maar in Dwars door Vlaanderen kreeg de Deen letterlijk enkele krassen op zijn carrosserie.

Vertrouwde gezichten bij de renners met 1 sterren. Met Dylan van Baarle vaardigt Visma-Lease a Bike een 3e renner af. Toms Skujinš was al verbazingwekkend sterk dit voorjaar en kan bij Lidl-Trek makkelijk overnemen als Pedersen toch niet helemaal in de haak zou zijn.

Matej Mohoric kan voor een tweede Sloveense zege op een rij zorgen. De kopman van Bahrain Victorious bekende dat hij al maanden droomt van de Ronde. Ook Stefan Küng kan zondag een droom waarmaken. In Dwars door Vlaanderen werd duidelijk dat zijn vormpeil stijgende is, maar is hij wel afmaker genoeg?

Wie wel al bewees het af te kunnen maken in de Ronde: Alberto Bettiol. Indrukwekkend afgelopen woensdag, tot hij met krampen helemaal uit het koersverhaal verdween. Welk gezicht laat hij straks zien?

Gerelateerd: