Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Na de bittere pil: "Er wordt gekoerst en voor hetzelfde geld staan 2 wereldkampioenen op het podium van de Ronde"

 vr 29 maart 2024 10:58
Lotte Kopecky en Mathieu van der Poel.

Het wielerhart van veel Vlamingen bloedt na de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen en de daaropvolgende afzeggingen voor de Ronde van Vlaanderen. Organisator Flanders Classics betreurt de afwezigen, maar verwacht toch weer een wielerfeest. 

Het lijkt alsof de Ronde van Vlaanderen na het verlies van enkele smaakmakers links en rechts niet meer als dé hoogdag van het Vlaamse voorjaar zal worden ontvangen, maar de organisatie onderstreept nog eens fijntjes wie er wel zal bij zijn.

 

"De Ronde is de grootste eendagskoers ter wereld en overstijgt wie er meedoet", zegt CEO Tomas Van Den Spiegel bij Radio 1.

 

"De afwezigheid van Wout van Aert en Jasper Stuyven is een ontgoocheling, maar we moeten ook beseffen dat er zondag gekoerst wordt door een heleboel andere toppers."

 

"Elke renner heeft tegenslag in zijn carrière, maar de winnaar van zondag zal niet minder zijn dan de winnaar van vorig jaar of de laureaat van volgend jaar."

 

"Het is heel erg jammer dat we niet alle toppers aan de start zullen zien, maar voor hetzelfde geld krijgen we zondag twee wereldkampioenen op het podium."

Ik hoop dat alles veilig verloopt en dat zeg ik elk jaar. Het heeft niets te maken met wat er woensdag gebeurd is, want de organisatie blijft sowieso een huzarenstukje.

Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics)

Lotte Kopecky en Mathieu van der Poel zijn de gedoodverfde favorieten. "Ze kunnen allebei recordhouder worden. Het kan dus een mooie dag worden."

 

"Bij Lotte mogen we natuurlijk niet aannemen dat alles vanzelf zal gaan, al hopen we er wel een beetje op. We hebben met onze organisatie veel inspanningen geleverd voor het vrouwenwielrennen en dat valt samen met de ontbolstering van Kopecky."

 

"Ze heeft de sport mee op de kaart gezet en jonge meisjes hebben nu een rolmodel", aldus Van Den Spiegel, die voor zondag zelf maar één wens heeft.

 

"Ik hoop dat alles veilig verloopt en dat zeg ik elk jaar. Het heeft niets te maken met wat er woensdag gebeurd is, want de organisatie blijft sowieso een huzarenstukje."

Gerelateerd: