Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Vollering wuift insinuaties weg: "Mijn toekomst speelt zondag geen rol, ben alleen met SD Worx-Protime bezig"

 do 28 maart 2024 17:07
" "
Demi Vollering heeft de Ronde nog niet op haar palmares.

Demi Vollering wil maar wat graag de leemte van de Ronde van Vlaanderen op haar palmares invullen. "Dit is een heel mooie wedstrijd. Ik wil er alles aan doen om die ooit eens te winnen." Ze is samen met ploegmate Lotte Kopecky favoriet. Dat gisteren bekend raakte dat de Nederlandse het team straks verlaat, zal geen rol spelen, klinkt het ferm.

Demi Vollering had een slechte dag, verkondigde ze vandaag. "Ja, ik had nog wat zure benen tijdens de verkenning, al kon ik flink doortrekken op de klimmetjes. De pittige koers van gisteren zat er nog in. Ik voel me nog wat moe, maar na nog 2 rustige dagen zijn we er hopelijk klaar voor."

Ze kijkt uit naar de Ronde: "Er staat hier altijd superveel publiek, het leeft hier enorm. Het is een van de grootste klassiekers die er is. Samen met de Ardennen-klassiekers is dit toch een hoofddoel."

De benen is één ding in de koers, het hoofd is het andere. Is ze mentaal klaar om te koersen, want er was de afgelopen tijd wel wat te doen om haar? Zo raakte gisteren bekend dat ze niet inging op een contractverlenging.

"Ik probeer het heel erg van mij af te zetten. Dat gaat aardig. We gaan vol frisse moed zondag tegemoet."

Ik probeer het heel erg van mij af te zetten. Dat lukt aardig.

Demi Vollering

"Ik heb heel veel zin om met de ploeg te koersen. Ik kom net na 3 weken van de berg af, waar de focus lag op trainen. Nu is het weer tijd voor koers."

Het extrasportieve zal niet op haar benen slaan, belooft ze: "Ik denk daar in de wedstrijd niet over na. Dan ben ik alleen maar met de koers bezig."

Op de vraag of het zondag tactische gevolgen kan hebben voor de ploeg, dat zij andere oorden opzoekt, was ze heel duidelijk: "Dit jaar rijd ik voor Team SD Worx-Protime, dus ben ik alleen maar met deze ploeg bezig."
 

Gerelateerd: