Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sterren voor de Ronde van Vlaanderen (v): Marianne Vos als grote uitdaagster voor Lotte Kopecky

 zo 31 maart 2024 08:18

Voor de 21e keer rijden de vrouwen hun Ronde van Vlaanderen. Lotte Kopecky heeft een afspraak met de geschiedenis, maar er zijn heel wat vrouwen die dat afspraakje graag willen verpesten.

⭐⭐⭐

Misschien niet zo torenhoog favoriet als Mathieu van der Poel bij de mannen, maar wie durft er tegen Lotte Kopecky wedden in de Ronde van Vlaanderen? Door voor de derde keer (op een rij dan nog) te winnen, zou ze meteen recordhouder worden.

 

Staat ook al op de erelijst van de Ronde: Marianne Vos, die maar liefst elf jaar geleden de beste was. Een herboren Vos - ze klopte Kopecky in de Omloop en Dwars door Vlaanderen - mag terecht naast de wereldkampioene staan bij de sterren.

⭐⭐

We zagen haar nog maar amper aan het werk dit jaar, maar op basis van haar palmares en potentieel krijgt Demi Vollering toch 2 sterren. Afwachten hoe de rolverdeling wordt bij SD Worx-Protime, nu bekend raakte dat Vollering het team zal verlaten.

Puck Pieterse komt de Ronde ontdekken, maar ze reeg de voorbije weken de ereplaatsen aan elkaar. Kan ze nu ook eens winnen of geraakt de tank stilaan leeg na toch ook een stevige veldritwinter?

 

Misschien is het dit jaar wel opnieuw de beurt aan Elisa Longo Borghini, de winnares van 2015? Niemand is regelmatiger in de Ronde dan de Italiaanse. Ze eindigde al 8 keer in de top 10.

Nog meer Nederlandse 'veldrijdsters' bij de derde rang, de vrouwen met 1 ster. Shirin van Anrooij schurkt al een heel voorjaar aan tegen die ene topzege. Vorig jaar werd ze bij haar debuut 8e in de Ronde.

Voor Fem van Empel wordt het een ontdekkingstocht. De wereldkampioene veldrijden kon door een kwakkelende gezondheid nog niet uitblinken, maar op papier moet ze zeker kunnen meedoen om de winst.

Voor de rest kijken we uit naar een 3e renster van SD Worx-Protime, Marlen Reusser, en kunnen de Britse Pfeiffer Georgi en de Poolse Katarzyna Niewiadoma misschien verrassen.

Gerelateerd: