Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Engelse bondscoach mist heel wat sterkhouders tegen Rode Duivels: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

 ma 25 maart 2024 18:13
Kyle Walker viel geblesseerd uit tegen Brazilië.

Engeland zal morgen zeker niet met zijn sterkste elftal aantreden tegen de Rode Duivels. Bondscoach Gareth Southgate heeft door een overvolle ziekenboeg heel wat puzzelwerk. "Maar dit geeft kansen voor andere spelers", blijft hij positief.

Harry Kane, Bukayo Saka, Harry Maguire, Kyle Walker, Jack Grealish, Trent Alexander-Arnold...

 

Het zijn stuk voor stuk basispionnen in het Engelse elftal, maar tegen de Rode Duivels zullen ze morgen niet spelen in de oefeninterland op Wembley. 

 

Kane liep in de Bundesliga een enkelblessure op, Walker, Maguire en doelman Sam Johnstone verlieten zondag de Engelse selectie met blessures.

 

"Dat is een ongelofelijk aantal spelers dat niet beschikbaar is", gaf bondscoach Gareth Southgate toe. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

 

"Het betekent dat er kansen zijn voor andere spelers. We zagen al spelers opstaan en hun kans grijpen tegen Brazilië, dus dat is goed voor ons."

Al die spelers in actie zien tegen een tegenstander van hoog niveau, zal ons helpen om later de best mogelijke beslissingen te nemen.

Gareth Southgate

De Rode Duivels zullen het dan ook opnemen tegen een onuitgegeven Engels elftal. Brentford-spits Ivan Toney "zal zeker betrokken zijn" bij de wedstrijd, kondigde Southgate aan.

 

"Met alles wat er gebeurd is, is het initiële plan voor de week wat veranderd. We ontdekken waarschijnlijk meer spelers, maar dat is nuttig."

 

"Al die spelers in actie zien tegen een tegenstander van hoog niveau, zal ons helpen om later de best mogelijke beslissingen te nemen", vervolgde de Engelse coach.    

 

Jude Bellingham trainde niet voluit, maar zal wel speelklaar zijn. "Hij had een kramp, miste onlangs wat wedstrijden."

 

Jordan Henderson zal "waarschijnlijk" geen 90 minuten meespelen, terwijl Cole Palmer "opnieuw trainde, wat mogelijkheden biedt".

Declan Rice aanvoerder in jubileummatch

Door de afwezigheid van Harry Kane krijgt Declan Rice voor het eerst de aanvoerdersband bij Engeland. En dat in zijn 50e interland voor de Three Lions.

 

"Het is een kippenvelmoment voor mij. Het wordt een eer", zei hij. "Toen de bondscoach het me gisteren vertelde, gaf ik hem een knuffel. Ik heb veel aan hem te danken."

 

"Sinds ik voor het eerst in het team kwam, zorgde hij ervoor dat ik me thuis voelde. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij hem en mijn zelfvertrouwen is gegroeid."

Gerelateerd: