Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Was Ierland "maar een oefenmatch", dan is Engeland "een finale" voor Doku: "We willen winnen"

 ma 25 maart 2024 20:33
Jérémy Doku.

Grote conclusies hangt Jérémy Doku niet vast aan de non-match tegen Ierland. "We hebben er geen big deal van gemaakt." Maar tegen Engeland moet het wel beter, beseft de Rode Duivel.

Als ze in Engeland naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland hebben gekeken, zullen ze niet al te veel onder de indruk zijn geweest. Dat beseft Jérémy Doku ook.

 

"We hebben niet goed gespeeld, daar zijn we ons bewust van", zei hij. "We hebben erover gesproken, maar we hebben er ook geen "big deal" van gemaakt. We hangen er geen conclusies aan vast, want het blijft maar een oefenwedstrijd."

 

"We hebben van alles uitgeprobeerd. We komen dit liever nu tegen dan tijdens het EK. We halen er de goede en slechte zaken uit."

 

"Tegen Engeland willen we wel beter proberen te doen. We willen een goede indruk maken tegen een heel sterke ploeg. Als we een goed resultaat halen, zal dat helpen voor ons vertrouwen."

 

Doku benadert de interland tegen Engeland dan ook niet als "maar een oefenwedstrijd". "Het is een finale en die wil ik gewoon winnen."

 

"Engeland is een van de favorieten voor het EK, maar we hebben alle tools om er een goede wedstrijd van te maken. We gaan ons best doen om te winnen, dat is onze ingesteldheid. Het wordt niet gemakkelijk, maar we gaan proberen."

 Als we een goed resultaat halen tegen Engeland, zal dat helpen voor ons vertrouwen.

Jérémy Doku

Kon Doku vroeger nog verrassen met zijn flitsen, dan weten de Engelsen ondertussen maar al te goed wat de Rode Duivel uit zijn schoenen kan toveren. Sinds zijn overstap naar Manchester City, heeft hij al indruk gemaakt.

 

"Ik denk dat ze me hier zien als een speler met veel potentieel", gaf Doku toe. "De eerste maanden zijn toch goed gegaan."

 

Dat bleek ook tegen Ierland, toen hij tot drie bewakers op hem kreeg. "Ze kennen me beter, dus ik krijg ook meer verdedigers op mij. Als er drie spelers op mij plakken, wil dat zeggen dat er andere spelers vrij zijn", bleef hij positief.

 

Kevin De Bruyne, zijn ploegmaat bij City, is er niet bij tegen Engeland. "Het is moeilijk om hem te vervangen. Maar ik pas me aan aan wie er speelt."

 

Ook Engeland mist heel wat sterkhouders, zoals Kyle Walker, Harry Kane en Harry Maguire. "Ze hebben veel geblesseerden, maar ze hebben nog genoeg goede spelers. Het wordt nog altijd een grote uitdaging", besloot Doku.

Gerelateerd: