Ga naar de inhoud

Sportpsychologe Eline Berings: "Loena Hendrickx heeft de juiste flow te pakken"

 vr 22 maart 2024 06:58
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx straalt van geluk wanneer ze haar punten krijgt voor de korte kür.

Goed begonnen is half gewonnen voor Loena Hendrickx op het WK kunstschaatsen. Dat ziet ook haar mental coach Eline Berings. "Tijdens de vrije kür moet Loena opnieuw de energie van het publiek zoeken", geeft ze mee.

Loena Hendrickx staat aan de leiding op het WK kunstschaatsen in Montréal (Can). Woensdagnacht opende ze met een sterke prestatie in de korte kür.

 

"Topsport op z'n mooist, zeker als je de achtergrond kent", vertelt Eline Berings, die Hendrickx weer het plezier in haar sport heeft leren kennen.

 

Maar in de aanloop naar het WK speelde de heup van Hendrickx op. De kine heeft overuren gedraaid om haar fysiek op te lappen. En ook mentaal stond Hendrickx er.

 

"Die heup kon heel zwaar wegen. Het kon ervoor zorgen dat ze erg onzeker of zenuwachtig zou worden", legt Berings uit, "maar Loena is een grote kampioene. Die vinden een manier om te schakelen en rust te vinden. Wat zij perfect gedaan heeft."

 

"In plaats van zich zorgen te maken heeft ze gefocust op de positieve punten zoals de liefde voor de sport. En ze heeft zich volledig gesmeten", zag ook de sportpsychologe.

In plaats van zich zorgen te maken heeft ze gefocust op de positieve punten, zoals de liefde voor de sport.

Eline Berings

"Vrije kür is lastiger, maar daar mag ze niet aan denken"

Vrijdagnacht om 2.36 uur moet Loena Hendrickx zich nog een keer smijten tijdens de finale in haar vrije kür.

 

"Dat is nog een grotere uitdaging", weet Eline Berings. "Die is lastiger en moeilijker dan de korte kür, maar daar mag ze niet aan denken."


"Ze moet opnieuw de energie zoeken van het publiek, die ze de voorbije nacht al kreeg. Nog een keer moet ze alles geven."

 

"Ik heb alle vertrouwen dat ze de juiste flow te pakken heeft. Hopelijk kan ze haar prestatie nog een keer herhalen."


Om de wereldtitel te veroveren? "Het ziet er allemaal goed en geniaal uit, maar ze moet het nog doen. De sterren staan alleszins goed", sluit Berings af.

Eline Berings
Eline Berings is een voormalige hordeloopster. Nu staat ze atleten bij als mental coach. "De sterren staan goed voor Loena", weet Berings.
Gerelateerd: