Ga naar de inhoud

Onze man op het WK na geweldige korte kür van Loena Hendrickx: "Opluchting was van haar gezicht af te lezen"

 do 21 maart 2024 15:16
Onze reporter Jan De Bruyn was een bevoorrechte getuige van de geweldige korte kür van Loena Hendrickx op het WK.
Onze reporter Jan De Bruyn was een bevoorrechte getuige van de geweldige korte kür van Loena Hendrickx op het WK.

Met een persoonlijk record op de korte kür heeft Loena Hendrickx afgelopen nacht de toon gezet op het WK kunstschaatsen. Onze reporter in Montreal Jan De Bruyn zag hoe de ontlading groot was bij de Europese kampioene. "Ze wist dat ze dit in zich had, maar ze wist niet of haar lichaam het zou volhouden", klinkt het vanuit Canada.

De aanloop naar dit WK verliep voor Loena Hendrickx niet vlekkeloos. Onze reporter in Montreal Jan De Bruyn zag dan ook hoe er na de korte kür een last van haar schouders afviel.

 

"De opluchting was groot, dat viel van haar gezicht af te lezen", vertelt De Bruyn vanuit Canada. "Ze wist dat ze dit in zich had, maar ze wist niet of haar lichaam het wel zou volhouden."

 

Hendrickx kampte de voorbije weken met een hardnekkige heupblessure, die haar zelfs deed twijfelen over haar WK-deelname. "De trainingen verliepen niet vlot en haar lichaam sputterde tegen. Bovendien kampte ze ook met mentale decompressie na haar gouden medaille op het EK", weet De Bruyn.

Het verschil met haar voornaamste concurrentes is slechts 3 punten. Dat is overbrugbaar in de vrije kür.

Jan De Bruyn

In overleg met haar broer en coach Jorik werd beslist om ondanks de blessurezorgen nog vol voor dit WK te gaan. "Daarvoor heeft ze wel veel tijd moeten doorbrengen op de kinétafel, tot wel 3 uur per dag. De kinesist is ook mee afgereisd naar Montreal", klinkt het.

 

En kijk: nu ligt Loena Hendrickx plots op koers voor de wereldtitel, nadat ze eerder al zilver (2022) en brons (2023) behaald had op het WK. "Maar op dit moment heeft ze nog niets in handen", benadrukt onze reporter. "Het verschil met haar voornaamste concurrentes is slechts 3 punten. Dat is overbrugbaar in de vrije kür."

 

Wel opvallend: tweevoudige wereldkampioene Kaori Sakamoto is pas 4e na de korte kür. "Zij maakte een klein foutje, waardoor ze op dit moment naast het podium valt. De Koreaanse Haein Lee, vorig jaar goed voor zilver, is momenteel de nummer 2. Het blijft afwachten voor Loena Hendrickx, die in eerste instantie zelf foutloos zal moeten blijven in de vrije kür."

Gerelateerd: