Ga naar de inhoud

Gehavend Team Riffa verliest thriller tegen topfavoriet Ub in halve finale WorldTour-opener

 zo 28 april 2024 09:10
" "
Dennis Donkor maakte liefst 15 punten in de KF tegen San Juan, Thibaut Vervoort was de topschutter tegen Ub.

Net als in 2023 was Utsonomiya in Japan ook nu weer de opener van het 3x3 WorldTour-seizoen. Een jaar geleden haalde Team Antwerp er de finale, dit jaar gingen de Belgen - nu Team Riffa - eruit in de halve finales.

eindfase
halve finales Riffa (Bah) Ub (Ser) 20-21
kwartfinales Riffa (Bah) San Juan (PRi) 21-18
wedstrijden groep D
Wenen Saitama 22-20
Wenen Riffa 18-19
Riffa Saitama 22-14
stand groep D
    W-V punten
1. Riffa (Bah) 2-0 40
2. Wenen (Oos) 1-1 39
3. Saitama (Jap) 0-2 34

3x3 WorldTour in Utsonomiya

08:52

Riffa baalt na nipt verlies tegen Ub

Riffa is er net niet in geslaagd om net als vorig jaar de finale te bereiken in Utsunomiya. Met z'n drieën - door de blessure van Jonas Foerts - kwamen Bryan De Valck, Dennis Donkor en Thibaut Vervoort tot op 1 puntje van de kwalificatie. Bij 20-20 misten de Belgen hun shotpoging, die van de Serviërs ging binnen: 21-20.

Ub is de beste ploeg ter wereld. In de onderlinge duels vooraf stond het 8-3 voor het topreekshoofd.

Ub zette meteen ook de toon in de halve finale: 4-0 en 7-2, door een tweepunter van Donkor. De vermoeidheid leek de Belgen parten te zullen spelen.

Maar niets was minder waar: ze knokten zich helemaal in de wedstrijd en tweepunters van Donkor en Vervoort zorgden voor 8-8. Vervoort scoorde zelfs met een achterwaartse bal en bleef de tweepunters uit zijn mouwen schudden.

Zo liep Riffa uit tot 13-17. Met vrijworpen kwam Ub 17-17 gelijk. Het einde was razendspannend. Donkor maakte er met 1 en 2 punten 19-20 van voor de Belgen. Dit met 3 man over de streep trekken, zou furore betekenen.

Bij 20-20 kregen de vermoeide Belgen het deksel op de neus: Vervoort ging voor een 2-punter. Die werd gemist, Brankovic profiteerde.

Donkor en Vervoort kwamen allebei tot 9 punten. Ub gaat voor het derde jaar op een rij naar de finale van de WT-opener. Geen revanche dus voor de verloren finale van vorig jaar voor de Belgen. Het is Miami, het tweede reekshoofd, dat de finale speelt, na de 18-17 tegen Amsterdam.

08:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:29

Beresterke Donkor loodst gehavend Riffa voorbij Puerto Ricanen naar KF

Riffa kon de hele partij maar met zijn drieën afwerken, omdat Jonas Foerts geblesseerd was. Hij ging gisteren door zijn enkel. Geen wisselmogelijkheden dus.

San Juan, de tweede uit Groep B, maakte de beste start tegen de Belgen, die Groep D wonnen. Daarna ging het op en neer met nooit meer dan een verschil van 2 punten, tot de eerste tweepunter van Donkor voor een 15-14-voorsprong zorgde.

Donkor zorgde voor de laatste 8 punten van Riffa: hij zette nog 2 vrijworpen om en gooide nog 2 tweepunters binnen. De laatste op een halve minuut van het einde bij 19-18. Zo was hij opnieuw matchwinnaar, zoals gisteren tegen Wenen.

Donkor kwam trouwens tot het ongewoon hoge aantal van 15 punten in de partij, Bryan De Valck had er 4, Thibaut Vervoort 2. Gisteren maakte Donkor ook al 9 en 8 punten.

Met 21-18 pakten de Belgen het ticket voor de kwartfinale tegen topreekshoofd Ub. De Serviërs kenden geen problemen met thuisploeg Utsunomiya: 22-11. Tegen de beste ploeg ter wereld maken de 3 Belgen normaal geen kans, tenzij Donkor opnieuw zijn duivels ontbindt?

27/04/24
13:32

Ook Saitama gaat voor de bijl

Na de thriller tegen Wenen hebben de Belgen ook de zege gepakt tegen de Japanners van Saitama. Het werd 22-14. Door de twee overwinningen stoot Team Riffa door naar de kwartfinales. Daar wachten morgen de Puerto Ricanen van San Juan Church's.

11:12

Bom van Donkor helpt Belgen aan eerste zege

De Belgen van Team Riffa - het voormalige Team Antwerp - hebben in Japan hun eerste wedstrijd van het nieuwe 3x3-seizoen in de WorldTour gewonnen. Onze landgenoten maakten er tegen Wenen een absolute thriller van, die een spectaculaire slotsom kende.

Met nog enkele seconden op de klok en bij een 18-17-achterstand kreeg Dennis Donkor de bal. Onze landgenoot aarzelde niet en waagde zijn kans van achter de tweepuntlijn. Op de buzzer viel de bal in de korf.

Team Riffa begint zo met winst aan het nieuwe 3x3-seizoen. Later vandaag spelen de Belgen in hun poule ook nog tegen de lokale qualifier Saitama.

11:11
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.