Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel kent zijn helpers bij zijn debuut in Parijs-Nice: "Zo hoog mogelijk eindigen"

 do 29 februari 2024 12:11
" "
Remco Evenepoel mocht in de Ronde van de Algarve al de gele trui aantrekken. Daar droomt hij ook van in Nice.

Op zijn 24e rijdt Remco Evenepoel straks voor het eerst Parijs-Nice, meer nog: het wordt zelfs zijn eerste rittenkoers op Franse bodem tout court. Soudal-Quick Step maakte vandaag zijn teammaats bekend.

Belgisch kampioen Remco Evenepoel krijgt landgenoten Yves Lampaert, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke in steun, de Italianen Mattia Cattaneo en Gianni Moscon en de Deen Casper Pedersen.


Zij begeleiden Evenepoel op zijn ontdekkingstocht over de Franse wegen. De wereldkampioen tijdrijden kwam trouwens nog maar 2 keer in actie in Frankrijk: 2 keer in de tijdrit Chrono des Nations, in 2021 en 2023.

Ploegleider Klaas Lodewyck schetst het belang van de Koers naar de Zon, die Evenepoel en co. al een beeld moet geven van wat hem en hen te wachten staat bij zijn grote debuut in de Tour komende zomer. "Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement."

"De eerste twee dagen worden veeleisend: ze zijn heel technisch, met veel straatmeubilair. Het zal zaak zijn om daar zonder problemen door te komen."

De 3 zware weekendritten zullen het eindklassement bepalen.

Ploegleider Klaas Lodewyck

"Daarna komt de ploegentijdrit, waarbij de tijd van de eerste renner die finisht telt. Daar hebben we op getraind. Vanaf dan gaat onze focus op de 3 zware weekendritten, die het eindklassement zullen bepalen."

Evenepoel is goed aan het seizoen begonnen met al 3 scalpen onder zijn gordel: de Figueira Champions Classic en de tijdrit én de eindzege in de Ronde van de Algarve.

Parijs-Nice is een van de zwaarste koersen op de kalender. De tijd dat er minstens 3 kansen waren voor de sprinters ligt achter ons. Nu is er maar eentje, daags voor de ploegentijdrit in Auxerre.

De volgende 3 ritten tellen een dozijn gecategoriseerde hellingen, waaronder Mont Brouilly, waar Julian Alaphilippe 7 jaar geleden een tijdrit won.

Om de gele trui zal gevochten worden in het slotweekend met op zaterdag de koninginnenrit met een finish bergop in Auron (7,3 km à 7,2 %) en op zondag amper 109 km maar met onder meer de Col d' Eze en de Col des Quatre Chemins.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: