Ga naar de inhoud

Boze fans krijgen gehoor: organisatie betaalt supporters 50% terug na verstek van Messi in Hong Kong

 vr 9 februari 2024 15:38
Lionel Messi geeft in zijn trainingsoutfit uitleg over zijn blessure.
Lionel Messi gaf eerder deze week duiding over zijn blessure.

Het geroep van de woeste fans uit Hong Kong krijgt gehoor. Nadat Messi tijdens de promotour van zijn club Inter Miami vanwege een hamstringblessure niet meespeelde tegen een lokale ploeg uit Hong Kong, eisten de fans een terugbetaling. De organisatie heeft nu bevestigd dat de tickets voor 50% worden terugbetaald.

Wat een groot voetbalfestijn moest worden, draaide uit op een gigantische ontgoocheling. Lionel Messi zakte met zijn Inter Miami af naar Hong Kong om zich voor te bereiden op het nieuwe MLS-seizoen dat op 22 februari van start gaat.

 

De fans hadden er veel voor over om hun held in actie te zien. Zo betaalden sommige toeschouwers tot wel 595 euro voor een ticket.

 

De woede bij de 40.000 supporters was dan ook groot toen bleek dat de Argentijnse wereldkampioen heel de wedstrijd lang op de bank zou blijven zitten. Daar hadden ze niet al dat geld voor betaald.

 

Messi zelf toonde begrip voor de supporters, maar verklaarde ook dat "blessures nu eenmaal bij het voetbal horen". 

Wel van de partij in Japan

Tijdens de wedstrijd in Japan tegen Vissel Kobe, 3 dagen na de wedstrijd in Hong Kong, kwam Messi wel in actie. Een halfuur voor affluiten betrad de 8-voudige Gouden Bal-winnaar het veld.

 

Olie op het vuur bij de supporters uit Hong Kong. Zij trekken de geloofwaardigheid van zijn voormalige blessure sterk in twijfel.

Messi zou nooit meer welkom mogen zijn in Hong Kong. Zijn leugens en hypocrisie zijn afschuwelijk

Regina Ip, Wetgevende Raad Hong Kong

Zelfs Regina Ip van de Wetgevende Raad van Hong Kong uitte op X haar ongenoegen: "Messi zou nooit meer welkom mogen zijn in Hong Kong. Zijn leugens en hypocrisie zijn afschuwelijk."

 

Om de fans te kalmeren, heeft de wedstrijdorganisatie samen met de regering van Hong Kong dan ook beslist om elke fan die een ticket heeft gekocht via de officiële kanalen een terugbetaling van 50% te geven.

 

Verder verwacht de organisatie dat Inter Miami en Messi met een duidelijke verklaring komen over hoe het komt dat de Argentijn op 3 dagen tijd plots speelklaar geraakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de wedstrijd tegen Vissel Kobe zit de promotour van Inter Miami erop. Uitgerekend tegen Hong Kong kon de Amerikaanse ploeg zijn enige overwinning boeken. 

Gerelateerd: