Ga naar de inhoud

Na 2 maanden gaan de deuren weer open: Griekse voetbalfans vanaf volgende week weer welkom in het stadion

 wo 7 februari 2024 18:14
De Griekse supporters steken veel vuurwerk af. Op het veld staan er veel stewards en politieagenten om alles onder controle te houden.
De Griekse supporters voordat de stadions toe gingen.

In Griekenland wordt er al twee maanden in lege stadions gevoetbald. Na aanhoudend supportersgeweld en het overlijden van een agent als gevolg van een vuurpijl, besloot de regering om geen toeschouwers meer toe te laten. Op 13 februari zal het publiek onder strikte voorwaarden weer welkom zijn.

Het Griekse voetbal wordt al jaren geteisterd door geweld.

 

Twee maanden geleden bereikte dit het kookpunt. De 14e speeldag uit de Griekse competitie moest worden uitgesteld omdat de scheidsrechters na meerdere (doods)bedreigingen niet meer wilden fluiten.

 

Wanneer er een agent overleed aan zijn verwondingen nadat hij werd getroffen door een vuurpijl, zag de Griekse regering geen andere oplossing dan de supporters tijdelijk uit de stadions te weren.

 

Volgende week zijn ze opnieuw welkom. Nieuwe maatregelen moeten er nu voor zorgen dat supportersgeweld tot het verleden behoort.

 

Zo zal een club zijn volgende thuiswedstrijd zonder supporters moeten spelen als er met vuurwerk of andere gevaarlijke voorwerpen wordt gegooid.

 

Ook moeten er vanaf 7 maart camera's met hoge resolutiebeelden worden geïnstalleerd in voetbalstadions en basketbalhallen. Zonder deze camera's mogen er geen supporters binnen.

 

Tot slot moet elke stadionganger tegen 9 april over een speciale app van de Griekse regering beschikken. De app bevat een identiteitscontrole en gaat na of het ticket dat wordt gebruikt daadwerkelijk op naam van de supporter staat.

Gerelateerd: