Ga naar de inhoud

Marouane Fellaini stopt definitief met voetballen: "Het was een ongelooflijk avontuur"

 za 3 februari 2024 12:07
Fellaini
Marouane Fellaini speelde 87 keer voor de Rode Duivels en scoorde daarin 18 keer.

Marouane Fellaini heeft beslist om er op 36-jarige leeftijd definitief een streep onder te trekken. "Na 18 jaar komt er een einde aan mijn carrière als profvoetballer."

Marouane Fellaini debuteerde bij Standard onder Jan Boskamp, op een middenveld met ook nog Axel Witsel en Steven Defour.

Zijn enorme fysieke troeven, gekoppeld aan een meer dan bovengemiddelde techniek, bleven niet onopgemerkt en na 2 seizoenen verruilde hij Standard al voor Everton, voor net geen 20 miljoen euro.

In Engeland zou Fellaini helemaal ontbolsteren. Met zijn atypische stijl én met zijn vele - vaak belangrijke - doelpunten groeide hij uit tot een cultheld, ook bij Manchester United.

 

Met een FA Cup, League Cup en Europa League-beker lokte een bom geld Fellaini in 2019 naar de Chinese competitie. Met Shandong Luneng Taishan werd hij in 2021 kampioen en won hij 2 keer de beker.

Maar het meest drukte Fellaini zijn stempel bij de Rode Duivels. Soms als breekijzer, soms als afwerker. Zo maakte hij op het WK van 2018 de belangrijke gelijkmaker tegen Japan, in de 1/8e finales.

Kort na dat WK zei Fellaini de nationale ploeg al vaarwel, na 87 interlands waarin hij 18 keer scoorde.

Ik ben zo dankbaar dat ik de sport waarvan ik hou op het hoogste niveau heb kunnen spelen.

Marouane Fellaini

"Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen"

"Na 18 jaar komt er een einde aan mijn professionele carrière", schrijft Marouane Fellaini in zijn afscheidsbrief op Instagram.

"Het is een ongelooflijk avontuur geweest. Ik ben zo dankbaar dat ik de sport waarvan ik hou op het hoogste niveau heb kunnen spelen."

 

Fellaini bedankt ook alle clubs waarvoor hij gespeeld heeft, de fans, zijn collega's en natuurlijk ook zijn familie.

"Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen, maar wees gerust: ik zal deze prachtige sport altijd blijven steunen, op welke manier dan ook. Tot binnenkort!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.