Ga naar de inhoud

Thomas Pieters zet met 5e plaats in Singapore zijn beste prestatie van het seizoen neer

 zo 5 mei 2024 09:13

Thomas Pieters is op het LIV-toernooi van Singapore 5e geëindigd. Pieters ging de slotdag in als de nummer 2, maar hij moest uiteindelijk toch nog wat terrein prijsgeven.

Na een moeilijke start van het seizoen heeft Thomas Pieters stilaan zijn draai weer gevonden, met onder meer een 9e plaats in Miami en een 14e plaats in Adelaide.

Pieters linkt de stijgende vormcurve aan een nieuwe driver, die hem een beter gevoel geeft en dus ook betere prestaties. Dat zagen we op dag 2 van het LIV-toernooi in Singapore.

Pieters leek op Sentosa op weg naar de leiding door geen enkele bogey (+1) op te laten tekenen. Tot de laatste hole, waar hij zijn balletje in het water sloeg. Zo finishte hij zijn rondje in 66 slagen.

Met een 2e plaats ging Pieters toch nog kansrijk de laatste dag in. Maar door een klein dipje - hij werkte zijn 18 holes af in 69 slagen - viel hij toch nog terug naar de 5e plaats, wat weliswaar zijn beste resultaat is van het seizoen.

In het klassement van de LIV Tour klimt Pieters naar de 22e plaats. Zijn team RangeGoats GC, met ook nog onder meer de Amerikaan Bubba Watson, eindigde in Singapore op de 6e plaats.

Pieters sloeg bijna een hole in one

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.