Ga naar de inhoud

Belgian Tornados en gemengde estafetteploeg 4x400m lopen op World Relays naar olympisch ticket

 zo 5 mei 2024 08:09
Doom
Alexander Doom, een van de speerpunten bij de Belgian Tornados.

Op de World Relays, het officieuze WK voor estafetteteams, hebben twee Belgische kwartetten zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Voor onder meer de Belgian Cheetahs, de Belgische vrouwen van de 4x400 meter, is er vannacht nog een herkansing op de Bahama's.

Hoogspanning in het Thomas Robinson-stadion op de Bahama's, want alle estafetteteams ter wereld hebben er twee dagen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

De makkelijkste weg: eerste of tweede worden in je reeks. Zo plaats je je niet alleen voor de finale, maar heb je na dag 1 al je tickets voor Parijs geboekt.

De Belgian Tornados slaagden met vlag en wimpel voor die opdracht. Het viertal Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Alexander Doom bleef net niet onder de 3 minuten (3'00"09), maar de tijd was wel voldoende voor winst in hun reeks, vóór Nigeria en Jamaica.

Het is al voor de 5e keer op een rij dat de mannen van de 4x400 meter zich plaatsen voor de Olympische Spelen. De vorige keren haalden ze ook telkens de olympische finale, maar een medaille zat er steeds nét niet in.

 

Ook de gemengde estafetteploeg zal er opnieuw bij zijn. Jonathan Sacoor liep de dubbel en slaagde erin samen met Imke Vervaet, Camille Laus en Christian Iguacel tweede te worden in de reeksen (3'13"18), na Ierland. 3 jaar geleden eindigde de gemengde ploeg op de 5e plaats in Tokio.

Cheetahs
De Belgian Cheetahs krijgen vannacht nog een laatste kans.

Herkansingen voor Cheetahs, Rockets en Falcons

Minder goed nieuws was er voor de Belgian Cheetahs. Voorlopig dan toch. Hun 3'27"19 was net niet genoeg voor rechtstreekse kwalificatie.

De Cheetahs (Naomi Van den Broeck, Hanne Claes, Liefde Schoemaker en Helena Ponette) kunnen in de herkansingen vannacht wel een nieuwe gooi doen naar Parijs. In de herkansingen liggen er nog 6 olympische tickets te wachten. De Cheetahs zagen enkele dagen geleden speerpunt Cynthia Bolingo nog afhaken met een blessure.

Werden ook naar de herkansingen verwezen: de Belgische teams van de 4x100 meter. Zowel de Belgian Rockets (vrouwen) als Belgian Falcons (mannen) werden gediskwalificeerd na een foute stokwissel, maar hun tijden waren sowieso niet snel genoeg om de finale te halen.

De Rockets (Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Delphine Nkansa) finishten in 43"96, goed voor de 6e tijd in hun reeks. De Falcons (Kobe Vleminckx, Ward Merckx, Antoine Snyders en Valentijn Hoornaert) bleven met 39"82 een stuk boven het Belgische record dat vorige week nog werd gelopen op Curaçao (38"68).

Gerelateerd: