Ga naar de inhoud

Bekermatchen Union-Anderlecht en OHL-Antwerp worden uitgesteld, Oostende en RWDM voetballen wel

 wo 17 januari 2024 11:59
Het Dudenpark vanmorgen/vanmiddag.

De winterprik gooit roet in het eten: 2 van de 3 bekeraffiches van vanavond worden uitgesteld naar een later tijdstip. Union-Anderlecht verschuift naar 25 januari (20.30 u), OHL en Antwerp wijken uit naar 24 januari (20.30 u). Er kan vanavond wel gevoetbald worden in Oostende-RWDM.

Gisteren konden KAA Gent en Club Brugge nog zonder problemen voetballen, voor de woensdagaffiches was het bang afwachten hoe hevig het zou sneeuwen.

 

De Pro League had al aangekondigd dat het voor 14 u zou beslissen en rond het middaguur is duidelijk geworden dat Union-Anderlecht en OHL-Antwerp moeten buigen voor de sneeuwvlokken.

 

De Brusselse derby wordt uitgesteld naar volgende week donderdag 25 januari om 20.30 u. OH Leuven-Antwerp wordt een dag vroeger ingehaald, op woensdag 24 januari (20.30 u). 

 

Normaal zouden volgende week de heenmatchen van de halve finales gespeeld moeten worden, maar de hele kalender zal dus omgegooid moeten worden. 

 

De heenwedstrijden schuiven op richting 6, 7 of 8 februari.

"Weersverwachtingen aan de kust zijn gunstiger"

"De Pro League en de kalendermanager hadden deze voormiddag een nieuw overleg met het KMI. Door de veranderende weersverwachtingen, met mogelijke sneeuwbuien tot drie uur morgenochtend in het centrum van het land, heeft de kalendermanager beslist om twee kwartfinales van de Croky Cup van woensdagavond uit te stellen", klinkt het nog bij de Pro League.

 

"De weersverwachtingen voor de kust zijn gunstiger, met weinig tot geen sneeuw en/of neerslag, waardoor KV Oostende - RWDM van vanavond om 20.00 uur zoals voorzien plaatsvindt. Het spreekt voor zich dat we iedereen die de baan op moet, oproepen tot voorzichtigheid."