Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Gooit sneeuwtapijt roet in het eten van kwartfinales Croky Cup? "Woensdagmiddag volgt uitsluitsel"

 ma 15 januari 2024 19:46

Als we de laatste weerberichten mogen geloven, zou de sneeuw zomaar spelbreker kunnen worden van de Beker. Gent en Club Brugge worden morgenavond waarschijnlijk gespaard van de sneeuw, maar vooral woensdag zullen de clubs hun hart vasthouden. "Ten laatste woensdagmiddag weten we meer", laat de Pro League weten.

"In Vlaanderen kan er woensdag tot wel 10 centimeter sneeuw vallen."

 

Onze weerexperten waarschuwden vandaag voor "een sneeuwbom" die over het land trekt. Die zou de kalendermakers van de Beker zomaar kopzorgen kunnen bezorgen.

 

Dinsdagavond staat de clash tussen KAA Gent en Club Brugge op het programma. Normaal gezien wordt de Oost-Vlaamse hoofdstad dan nog gespaard van een wit tapijt.

 

Maar voor de wedstrijden van woensdag (OHL-Antwerp, KVO-RWDM en Union-Anderlecht) wordt het een ander verhaal.

 

"Ten laatste woensdagmiddag rond 14 uur zouden we uitsluitsel moeten hebben over de mogelijke afgelasting van de wedstrijden", verzekert de Pro League. Op die manier wil het overbodige verplaatsingen voorkomen.

Alle hens aan dek bij Union?

Een blik op de gastheren, dan.

 

OH Leuven staat bekend om zijn goede grasmat, met veldverwarming. Antwerp zal naar alle waarschijnlijkheid zonder zorgen op de bus richting Den Dreef kunnen stappen.

 

Bij ploeg in nood KV Oostende een minder groot budget - en dus ook geen verwarming - om het terrein piekfijn te houden. Gelukkig voor de kustploeg heeft het zijn ligging mee. Aan de kust wordt maar een kleine hoeveelheid (winterse) neerslag verwacht.

 

Dus blijft enkel Union een zorgenkind. Begin december werd de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge bijna afgelast door een sneeuwtapijt in Sint-Gillis. Dat werd net op tijd aan de kant geduwd door vrijwilligers, waardoor de match kon plaatsvinden.

Fans van beide ploegen amuseerden zich na de match kostelijk met een sneeuwballengevecht. De club heeft zijn voorzorgen genomen om een doemscenario te voorkomen in de toekomst.

 

"Er is veldverwarming, waardoor de gevallen sneeuw makkelijk kan worden verwijderd", klinkt het bij Union. "In de tribunes zal gestrooid worden."

 

Wanneer de vrijwilligers de sneeuw het best van het veld verwijderen, zullen ze laten afhangen van de weersvoorspelling. Wel doen de Brusselaars er alles aan om de derby tegen Anderlecht plaats te laten vinden.

 

Er is dan ook weinig bewegingsruimte op de kalender.  De heenwedstrijden van de halve finales worden volgende week - vanaf 23 januari - al afgewerkt.

 

"De Pro League staat voortdurend in contact met het KMI om de situatie te monitoren", besluit de Pro League. Laat de vlokken maar dwarrelen.

Bij Sporza zit je goed om alle wedstrijden te volgen met tekstupdates. De topper tussen Gent en Club Brugge kan je vanaf 20.30 uur bekijken op VRT CANVAS en via onze livestream.