Ga naar de inhoud

VIDEO - Christian Benteke eist hoofdrol op in MLS met hattrick tegen Atlanta

 zo 12 mei 2024 09:49
DC United pakte de volle buit op het veld van Atlanta.
DC United pakte de volle buit op het veld van Atlanta.

In de Major League Soccer heeft Christian Benteke nog eens zijn visitekaartje afgegeven. De Belgische aanvaller tekende tegen Atlanta voor zijn tweede hattrick van het seizoen, waarmee hij zijn team aan een 2-3-overwinning hielp.

Op bezoek bij Atlanta stond DC United na een dik kwartier 1-0 in het krijt na een rake penalty van Thiago Almada. Het antwoord liet niet lang op zich wachten: Jared Stroud dweilde zijn rechterflank af en vond Christian Benteke in de zestien, waar de Belg de gelijkmaker binnenkopte.

 

Ook de 1-2 van de bezoekers was van dezelfde makelij: assist Stroud, doelpunt Benteke, opnieuw met zijn hoofd.

 

Vlak na de rust kwam de thuisploeg toch weer langszij na een owngoal van Peltola, maar het laatste woord was weer voor Benteke. In de 55e minuut kopte hij raak bij een hoekschop van Klich: 2-3, meteen de eindstand.

 

Voor de 45-voudige Rode Duivel was het al zijn 2e hattrick van het MLS-seizoen. De 33-jarige spits is met 11 goals nu mede-topschutter in de MLS, samen met Luis Suarez en Cristian Arango. Lionel Messi zit aan 10 treffers.

Bekijk de 3 doelpunten van Benteke:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.