Ga naar de inhoud

Fabio Van den Bossche "kan wel leven" met brons in omnium: "Wou vol voor goud gaan"

 za 13 januari 2024 22:25

Op dag 4 van het EK baanwielrennen heeft Fabio Van den Bossche België brons bezorgd in het omnium, waarin hij na 3 onderdelen aan de leiding stond. Een bekroning waar hij wel mee kan leven. "Maar als je op 3 punten van goud strandt en 2 onderdelen wint, hoop je op meer."

Als leider mocht Fabio Van den Bossche beginnen aan de puntenkoers, het slotnummer van het omnium. Die virtuele gouden medaille moest de Belg na afloop inruilen voor een tastbaar bronzen exemplaar.

 

"Ik kan wel leven met die 3e plaats", opende Van den Bossche achteraf. "Verliezen van Hayter en Larsen is geen schande. Maar als je op 3 punten van goud strandt en 2 onderdelen wint, hoop je op meer." 

Het was moeilijk om rond te gaan en mijn sterkte in de puntenkoers uit te spelen.

Fabio Van den Bossche

Wat was de tactiek van Van den Bossche in poleposition voor de puntenkoers? “Ik wou vol voor goud gaan en zei tegen Kenny (De Ketele, red.) dat ik me vol in de sprints wou smijten, ook al is dat niet mijn sterkste punt." 


"Op een EK is het moeilijk om te koersen om rondes te nemen. Het algemeen niveau van het peloton ligt iets lager dan op het WK. Zo wordt het moeilijk om proberen rond te gaan en mijn sterkte in de puntenkoers uit te spelen." 


"Mannen als Hayter en Larsen zijn iets zwaarder en hebben wat meer power in de sprints. Ze rijden een tandje groter dan ik. Dat is iets waar ik al progressie op gemaakt heb, met wat meer gekweekte spiermassa", aldus Van den Bossche.

Gerelateerd: