Ga naar de inhoud

Alec Segaert over vertrek van broer Loïc: "Ik zal net als hij op elk moment voor mijn eigen carrière kiezen"

 di 9 januari 2024 11:02
Alec Segaert.

Vorig seizoen wisselde Alec Segaert (20) al geregeld de opleidingsploeg van Lotto-Dstny in voor de grote jongens en dit jaar is de West-Vlaming klaar voor zijn echte vuurdoop. Segaert wil zich tonen in de "kleinere" Vlaamse klassiekers, wil de tijdrittitel bij de beloften afvinken en heeft een duidelijke mening over het vertrek van zijn broer en mentor. 

Hoe renners hun offseason tussen de laatste koersen en de eerste trainingsprikkels invullen?

 

Alec Segaert heeft als student burgerlijk ingenieur een aparte benadering gehad de voorbije maanden.

 

"Ik heb weer wat meer voeling met het studentenleven gekregen. Eerst uitgaan, nu studeren", knipoogde Segaert op de ploegvoorstelling vrijdag. 

 

Vorige week had hij zijn eerste examen. "Ik kan mijn studies spreiden en ik zorg ervoor dat het niet te zwaar wordt."

 

"Ik probeer nu al redelijk veel studiepunten op te nemen, want ik besef dat de motivatie de komende jaren niet echt zal stijgen."

Ik kijk uit naar nieuwe ervaringen. Zo rijd ik bijvoorbeeld Kuurne-Brussel-Kuurne, een koers door mijn streek. Daarna volgen kleinere koersen zoals Le Samyn, Nokere Koerse en de GP Denain.

Alec Segaert

Segaert legde vorig jaar al enkele profexamens af en werd bijvoorbeeld 2e op het BK tijdrijden én het BK op de weg. Over enkele maanden wil hij zich bewijzen in het Vlaamse werk.

 

"Ik kijk uit naar nieuwe ervaringen. Zo rijd ik bijvoorbeeld Kuurne-Brussel-Kuurne, een koers door mijn streek. Daarna volgen kleinere koersen zoals Le Samyn, Nokere Koerse en de GP Denain."

 

De Flandrien in Segaert legt zichzelf geen druk op en herhaalt meermaals hoe hij er "op termijn" en "over enkele jaren" wil staan.

 

Maar één duidelijk doel spreekt hij wel uit: "Het WK tijdrijden bij de beloften (U23) is weer een groot doel. Dat wil ik afvinken", zegt de zilveren medaille van 2022 en 2023.

Alec Segaert.

Na de breuk een hereniging?

Alec Segaert rekende tot dusver voor zijn tijdritten op de input van broer en trainer Loïc. Ook Loïc Segaert was vorig jaar aan de slag bij Lotto - Dstny, maar werd weggeplukt door Bahrain Victorious.

 

"Sander Cordeel wordt nu mijn trainer en hij komt heel goed overeen met Loïc. Ze hebben dezelfde visie en ze overleggen nog altijd."

 

"Het is een extra voordeel dat ik nu 2 trainers en meerdere inzichten heb. Loïc blijft mijn broer, ook al zit hij bij een ander team. Dat zullen we niet wegsteken."

 

Zou er op termijn een verbroedering kunnen komen? "Op dit moment vind ik het niet slecht", zegt Alec over de scheiding.

 

"Het zal zichzelf wel uitwijzen of het beter of minder goed is. Ik begrijp dat Loïc voor zijn carrière kiest. Dat zal ik sowieso ook op elk moment doen."

Gerelateerd: