Ga naar de inhoud

Matthias Casse mikt op 5e WK-medaille: "Maar mijn vormpiek ligt op de Spelen"

 za 18 mei 2024 14:40
Casse komt uit in de klasse tot 81 kg.
Matthias Casse was wereldkampioen in 2021, in 2022 en 2023 moest hij vrede nemen met zilver.

Matthias Casse heeft al 1 wereldtitel (2021) en 3 vicewereldtitels (2019, 2022, 2023) op zijn palmares en wil daar komende week in Abu Dhabi graag een vijfde WK-medaille bijdoen. "Maar alles is ondergeschikt aan het gegeven om olympisch kampioen te worden."

Matthias Casse (-81 kg) is het boegbeeld van de 12-koppige Belgische delegatie, die in de Mubadala Arena successen najaagt. De 27-jarige nummer 1 van de wereld wil er zich een laatste keer testen voor Parijs 2024.

Casse liet vorige maand het EK in Zagreb links liggen, omdat het niet in de planning paste. Het WK neemt hij er wel bij, ook al primeren de Spelen. "De hele voorbereiding staat in het teken van de Olympische Spelen", vertelde Casse voor zijn vertrek.

"Mijn vorm piekt nog niet. Het resultaat wordt dit keer iets minder belangrijk, ook al gaat het om een wereldkampioenschap en wil ik natuurlijk een zo goed mogelijke prestatie."

"De aandacht gaat in eerste instantie uit naar de Spelen en het gegeven om olympisch kampioen te worden."

Grigalasjvili

Casse, in Tokio 2021 goed voor olympisch brons, verschijnt dinsdag op de tatami en zal dan wellicht geconfronteerd worden met zijn grote Georgische rivaal Tato Grigalashvili, tweevoudig titelverdediger op het WK en nummer 2 op de ranking.

Morgen komen Lois Petit en Ellen Salens (-48 kg), Amber Ryheul (-52 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) als eerste Belgen in actie.