Ga naar de inhoud

Thomas De Gendt over "andere vibe" bij Lotto-Dstny: "Meer vriendschap, lachen en grappen"

 za 6 januari 2024 17:48
Thomas De Gendt rijdt dit voorjaar onder meer in Oman, UAE en Catalonië.

Thomas De Gendt (37) heeft zijn laatste ploegvoorstelling bij Lotto-Dstny achter de rug. De rasaanvaller houdt het na dit seizoen voor bekeken, maar denkt niet aan uitbollen. Hij droomt tijdens zijn afscheidsjaar vooral van een ritzege in de Vuelta en is in zijn nopjes met de sfeer bij zijn team. 

Thomas De Gendt is als koele kikker niet de man van de grote emoties en ook het begin van zijn laatste profjaar roept geen sentiment op.

 

"Voorlopig niet", lachte De Gendt vrijdag tijdens de ploegvoorstelling van Lotto - Dstny.

 

"Je doet wel alles voor de laatste keer en dat speelt wel, maar emoties zullen eerder iets zijn voor de laatste maanden van het seizoen."

 

De Gendt heeft nog duidelijke ambities uitgestippeld. "Ik probeer een koers te winnen. Ik heb nog veel motivatie en ik geloof dat ik kan winnen."

 

"Ik droom van ritwinst in de Vuelta. Dan zou ik in elke grote ronde 2 ritten gewonnen hebben, een mooi rond getal om mee af te sluiten."

 

Een laatste visite aan de Tour, dat lijkt er niet in te zitten. "Ik heb vorig jaar geprobeerd om in de selectie te geraken, maar ik merk dat de competitie ervoor te groot is. Ik jaag er niet achter."

Thomas De Gendt heeft zijn afscheid al aangekondigd.

Lachen en grappen

Op zijn 37e heeft Thomas De Gendt al heel wat watertjes doorzwommen, maar zijn slotjaar heeft toch nog een nieuwtje in petto. De Gendt koerst met zijn Lotto-ploegmaats voortaan op een fiets van Orbea.

 

"Het is wel vreemd na 9 jaar Ridley", zegt hij over de vorige fietsleverancier. "En ook voor mijn jaren bij Lotto heb ik nog op Ridley gereden."

 

"Het is raar om af te sluiten op een andere fiets, maar we hebben het materiaal al uitvoerig getest."

 

"Ik verwacht er iets goeds van en ik kijk ook uit naar mijn tijdritfiets. Die heb ik nog niet gezien. Het is wel spannend. Verandering van spijs doet eten."

Het algemene niveau in de ploeg gaat omhoog. Er is meer vriendschap en sfeer.

Thomas De Gendt

De Gendt geeft aan hoe hij zich na zijn pensioen op het gravel- en MTB-circuit wil storten ("deelnemen aan evenementen voor de ervaring, niet voor de zege") en looft de sfeer bij zijn ploeg.

 

"Ik merkte 2 jaar geleden al hoe er een andere vibe rondgaat. Met Arnaud De Lie hebben we iemand die heel veel kan winnen en met hem in de selectie, doe je nog meer je best."

 

"Arnaud is een van de toekomstige grote mannen in België en het algemene niveau in de ploeg gaat omhoog. Er is meer vriendschap en sfeer."

 

"Enkele jaren geleden was dat wat minder. Toen was iedereen wat triest na de koers in de bus, nu is het lachen en grappen uithalen. Je hebt zin om naar de koers te gaan."

Lotto-Dstny schakelt dit jaar naar Orbea-fietsen.
Gerelateerd: