Ga naar de inhoud

Thomas De Gendt (37) bevestigt: "2024 wordt mijn laatste seizoen"

 za 18 november 2023 11:15
Thomas De Gendt rijdt volgend jaar zijn 16e en laatste seizoen.

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook uitgesproken. Thomas De Gendt (Lotto-Dstny) fietst in 2024 zijn laatste seizoen als profrenner. Dat heeft hij zelf laten weten op sociale media.

Thomas De Gendt laat op X weten dat 2024 zijn "16e en laatste seizoen als een profrenner zal zijn." 

 

De klimmer maakte in 2011 en 2012 voor het eerst furore in het shirt van Vacansoleil, waar hij onder meer etappes won in de Giro (op de mythische Stelvio), de Ronde van Zwitserland en Parijs-Nice.

 

In 2012 mocht hij ook als derde mee op het podium in de Ronde van Italië.

 

Sinds 2015 rijdt hij voor de Lotto-teams, waar hij zijn reputatie als ontsnappingskoning kreeg. Hij verzamelde meerdere bergtruien en won etappes in alle drie de grote rondes, onder meer de rit naar de Mont Ventoux in de Tour van 2016.

 

In maart volgend jaar trekt hij zich weer op gang in zijn geliefde Ronde van Catalonië, waar hij naar eigen zeggen "een zesde etappezege wil boeken".

 

Verder heeft hij ook nog zijn pijlen gericht op een tweede etappe in de Ronde van Spanje, maar wil hij bovenal "genieten van elke wedstrijd in mijn laatste jaar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.