Ga naar de inhoud

Wout van Aert zag enorm af in de blubber van Baal: "Ik schrok van mijn achterstand op Van der Poel"

 ma 1 januari 2024 16:36
Wout van Aert in actie in Baal.

Zou het modderbad van Baal de perfecte ondergrond worden om Mathieu van der Poel voor het eerst te kloppen? Na twee rondes kreeg een gretige Wout van Aert het antwoord. De wereldkampioen reed weg van de Belg, die niet wil spreken van een teleurstelling. "Ik weet waar ik mee bezig ben", zegt Van Aert.

"Ik schrok van hoe groot mijn achterstand was", geeft Wout van Aert eerlijk toe.

 

De Belg kreeg in Baal een parcours op zijn maat voorgeschoteld en droomde stiekem van zijn eerste seizoenszege tegen eeuwige concurrent Mathieu van der Poel.

 

Die kwam er niet. "Ik heb enorm afgezien", vertelt Van Aert. "En Mathieu was weer super sterk vandaag."

 

"Ik had een goede start, dan ben ik het aan mezelf verplicht te proberen. Ik heb er al mijn energie in gestoken, maar toen maakte ik klein foutje, ging hij ervandoor en moest ik eigen tempo zoeken."

Als je 2 minuten achter staat, zijn er veel momenten dat hij beter is.

Wout van Aert

Toch weet Van Aert dat het ene foutje in de diepe modder niet doorslaggevend was.

 

"Als je 2 minuten achter staat, zijn er veel momenten dat hij beter is", lacht hij. "Het was gewoon het begin van een onemanshow."

 

In het Visma-kamp was in de slotronde het woord "teleurstelling" te horen. Daar is de Belg het niet mee eens. "Ik weet dat Mathieu zo sterk is. En ik weet waar ik mee bezig ben."

 

"Ik kon enkel mijn best doen en dat bleek de 2e plek vandaag. Nu kijk ik ernaar uit om naar Koksijde te gaan en vervolgens op stage te vertrekken."

Gerelateerd: