Ga naar de inhoud

Nog wat zorgen erbij voor Karel Geraerts bij Schalke: "Zo'n gedrag accepteer ik niet"

 zo 26 november 2023 16:32
Karel Geraerts
Karel Geraerts

Alsof het gevecht om het behoud in de Duitse 2e klasse nog niet moeilijk genoeg is, heeft Karel Geraerts er gisteren nog een strijd bijgekregen. De Belgische trainer kreeg het na een wissel aan de stok met een gefrustreerde speler en reageerde bijzonder scherp na de wedstrijd.

In de 2e Bundesliga ging het geplaagde Schalke 04 gisteren op bezoek bij streekrivaal Düsseldorf. Daar kreeg het team van coach Karel Geraerts een 5-3-nederlaag om de oren.

 

Vooral het eerste halfuur deed pijn aan de ogen. Na 26 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg, Geraerts greep met een drievoudige wissel. Daarbij mocht onder meer de Nederlander Thomas Ouwejan de aftocht blazen.

 

Maar de verdediger reageerde bijzonder misnoegd en weigerde bij het verlaten van het veld zijn trainer een hand te geven. Dat schoot dan weer in het verkeerde keelgat bij Geraerts.

 

 "Zo'n gedrag accepteer ik niet", was de Belg na afloop scherp bij Sky Sports. "Een speler moet respect hebben voor het team, de club en de coach. Het team is belangrijker dan het individu. Ik zal ook zeker niet de eerste trainer zijn die zoiets doet."

 

Schalke 04 raakt door de nederlaag niet weg uit de onderste regionen. Het team van Geraerts is op 2 na laatste na 14 speeldagen. "Het is niet 5 voor 12, maar 12 uur. Als de spelers dat niet beseffen, zal ik het hen wel duidelijk maken", aldus Geraerts.