BEKIJK: 44 penalty's beslissen strafschoppenreeks in Noord-Ierse Ligabeker

di 14 november 2023 13:20
" "
De vreugde is immens bij Coleraine FC, dat Ballymena United vloerde met 18-17.

Coleraine FC beleefde vorige week een voetbalsprookje op het veld van Ballymena United in de Noord-Ierse Ligabeker. Bij een 1-1 na 90 minuten en na de extra tijd moesten strafschoppen beslissen over een ticket voor de kwartfinale. En het werden er liefst 44! Coleraine won met 17-18. Bekijk hieronder alle penalty's.

Hoogtepunten van de match én vanaf 3'30" alle penalty's

Geen record

Thuisploeg Ballymena was op slag van rust 1-0 voorgekomen langs Whiteside, Carson maakte op het uur gelijk.

Daarna was het wachten tot de penaltyreeks om nog een bal tegen het net te zien vliegen. Deane zette de 43e strafschop om, Stewart trapte de 44e naast.

Dat aantal is geen record. In een profcompetitie staat dat op naam van de Namibische clubs KK Palace en Civics. Die hadden in 2005 liefst 48 penalty's nodig om hun bekerduel te beslissen. Palace won met 17-16.

Maar in 2021 waren er in Nederland in een bekerwedstrijd tussen de U17 van Zutphen en Sparta Enschede liefst 58. Zutphen haalde het met 26-25.