Ga naar de inhoud

De zoveelste blamage: Duitsland gaat pijnlijk onderuit tegen Oostenrijk, Sané slikt domme rode kaart

 wo 22 november 2023 00:05
Het potje van Leroy Sané kookte net na de rust helemaal over.
Het potje van Leroy Sané kookte net na de rust helemaal over.

EK-gastheer Duitsland blijft in hetzelfde bedje ziek. In een oefeninterland tegen de buren uit Oostenrijk gingen de Duitsers met 2-0 kopje-onder. Leroy Sané verontschuldigde zich na een domme rode kaart. "We spelen niet bevrijd", analyseerde de nieuwe bondscoach Julian Nagelsmann.

"Nein, nein, Nagelsmann!", klinkt het in de Duitse media.

 

De nieuwe bondscoach wist dat Duitsland dringend nood had aan een injectie zelfvertrouwen en stelde tegen Oostenrijk zijn beste elftal op.

 

Maar de Duitsers moesten het spel van bij het eerste fluitsignaal ondergaan. Dortmund-speler Sabitzer trapte Oostenrijk op het halfuur verdiend op voorsprong.

 

Dat zorgde voor de nodige frustraties. Niet enkel bij Nagelsmann, maar ook bij Leroy Sané, die na een duel Mweme een duw gaf in het gezicht. Rood was de terechte straf.

 

Sané verontschuldigde zich na afloop bij de spelersgroep, maar door zijn domme actie moest Duitsland bijna een helft met zijn tienen voort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oostenrijk kwam niet meer in de problemen tegen de tienkoppige tegenstander en maakte er 20 minuten voor tijd nog 2-0 van dankzij Baumgartner.

 

Met 6 nederlagen in 11 oefeninterlands is het vertrouwen in het Duitse elftal heel ver te zoeken voor het EK.

 

(scrol omlaag voor een reactie van de bondscoach)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Duitsland dit jaar: 3x gewonnen, 2x gelijk, 6x verloren
match uitslag
Duitsland - Peru 2-0
Duitsland - België 2-3
Duitsland - Oekraïne 3-3
Polen - Duitsland 1-0
Duitsland - Colombia 0-2
Duitsland - Japan 1-4
Duitsland - Frankrijk 2-1
Verenigde Staten - Duitsland 1-3
Mexico - Duitsland 2-2
Duitsland - Turkije 2-3
Oostenrijk - Duitsland 2-0

Bondscoach: "Spelen niet bevrijd"

Julian Nagelsmann beseft dat Duitsland allesbehalve op EK-niveau zit. "Er staat ons nog heel wat werk te wachten, dat moeten we gewoon accepteren", reageert de bondscoach, die nu 2 keer won en 2 keer verloor.

 

"Daarnaast moeten we blijven geloven dat we er wel zullen geraken. Alleen met hard werken zal het nog in orde komen", denkt de voormalige coach van Bayern München en RB Leipzig.

 

"Ik zou niet zeggen dat er iets geblokkeerd zit, maar anderzijds spelen we zeker niet bevrijd", gaat hij voort. "Het is niet zo dat het team niet weet wat het moet doen of dat het de opgelegde taken niet wil uitvoeren."

 

"Ik beschik over een mooie selectie met kwaliteiten, maar dat vertaalt zich momenteel nog niet op het veld", besluit Nagelsmann.

Julian Nagelsmann en Joshua Kimmich
Bondscoach Julian Nagelsmann en Bayern-speler Joshua Kimmich.
Thomas Müller
Thomas Müller (l) heeft al heel wat meegemaakt met de nationale ploeg van Duitsland.
Gerelateerd: