Ga naar de inhoud

Wesley Kreder stopt met koersen na hartaanval eind augustus

 ma 16 oktober 2023 19:17
Wesley Kreder reed de voorbije 2 jaar voor Cofidis.
Wesley Kreder reed de voorbije 2 jaar voor Cofidis.

De Nederlander Wesley Kreder heeft een punt gezet achter zijn wielercarrière. Na een hartaanval eind augustus wil hij geen risico's meer nemen. "Mijn arts verzekerde me dat stoppen de beste oplossing was", zegt de 32-jarige Kreder. 

Daags nadat Nathan Van Hooydonck getroffen was door een hartaanval, maakte Cofidis bekend dat Wesley Kreder eind augustus een hartaanval heeft gehad.

 

Kreder was thuis toen hij de aanval kreeg. Zijn echtgenote en schoonfamilie dienden hem de eerste zorg toe voordat hij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven.

 

Nadat myocarditis (ontsteking van de hartspier) was vastgesteld, liet Kreder de deur openstaan voor de voortzetting van zijn wielercarrière: "Ik zei tegen mezelf dat ik kon terugkeren op het hoogste niveau", zei de Nederlander.

 

"Maar mijn arts verzekerde mij dat stoppen de verstandigste oplossing was. Ik ken de opofferingen en de conditie die nodig zijn om op het hoogste niveau te presteren en dat is niet verenigbaar met wat ik heb gehad. "

 

"De beslissing was niet gemakkelijk. Maar als ik naar mijn kinderen en mijn familie kijk, weet ik dat ik heb gedaan wat moest gebeuren."

Ik ken de opofferingen en de conditie die nodig zijn om op het hoogste niveau te presteren en dat is niet verenigbaar met wat ik heb gehad.

Wesley Kreder

Zo komt er voor Kreder een einde aan een profcarrière van 11 jaar. In die periode reed hij 8 keer de Ronde van Vlaanderen, 6 keer Parijs-Roubaix, 2 keer de Giro en 1 keer de Tour.

 

2 keer mocht Kreder het zegegebaar maken: in de Ronde van de Vendée (2012) en in de 2e rit van de ZLM Tour (2016).

 

Kreder is helaas niet de enige renner die dit jaar de fiets definitief aan de wilgen hangt door hartproblemen. Ook Nathan Van Hooydonck en Sep Vanmarcke zagen hun carrière abrupt beëindigd.

Gerelateerd: