Ga naar de inhoud

Nathan Van Hooydonck (27) moet punt zetten achter carrière: "Heb ongelofelijk veel geluk gehad"

Nathan Van Hooydonck kreeg een defibrillator ingeplant.

Nathan Van Hooydonck (27) heeft heel slecht nieuws gekregen: de meesterknecht van Jumbo-Visma moet stoppen met koersen. Van Hooydonck raakte vorige week dinsdag betrokken bij een auto-ongeluk. "Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad", reageert de renner in een persbericht van zijn ploeg.

Een week geleden was Nathan Van Hooydonck het slachtoffer van een auto-ongeval. De renner was onwel geworden terwijl hij in zijn wagen zat.

 

Van Hooydonck werd in een zorgwekkende toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Vandaag heeft hij het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen verlaten, maar over zijn sportieve toekomst is er helaas jammerlijk nieuws.

 

"Gisteren is bij Nathan een inwendige defibrillator (ICD) geplaatst, die eventuele nieuwe hartritmestoornissen moet corrigeren", meldt zijn ploeg Team Jumbo - Visma.

 

"Na uitgebreid onderzoek is bij Van Hooydonck een afwijking aan de hartspier geconstateerd, die vorige week dinsdag de stoornis veroorzaakte die hem bijna fataal werd. De bevindingen betekenen het einde van de profcarrière van Van Hooydonck."

Het gaat nu wel oké met me, maar dat dit het einde van mijn carrière is, zal ik nog goed moeten verwerken.

Nathan Van Hooydonck

"Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad”, laat Van Hooydonck weten in een eerste reactie. “Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen."

 

"Het gaat nu wel oké met me, maar dat dit het einde van mijn carrière is, zal ik nog goed moeten verwerken."

 

"Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken."

 

"Nu ga ik me richten op mijn herstel en op het aanstaande vaderschap. Met Alicia en de zwangerschap gaat alles goed en we kijken hard uit naar de geboorte. Dat helpt me nu echt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.