Ga naar de inhoud

Karel Geraerts haalt opgelucht adem: Schalke verzekert zich van behoud na vlotte zege tegen hekkensluiter

 di 7 mei 2024 21:03

Karel Geraerts kan op beide oren slapen vannacht. Na een ruime 0-4-zege bij hekkensluiter Osnabruck is Schalke 04 zeker van het behoud in de Duitse tweede klasse. Zo stuurt de Belgische trainer de ploeg toch naar veilige wateren na een woelig seizoen.

"Ook volgend seizoen spelen we in de 2.Bundesliga!", luidt een opgetogen bericht op sociale media van FC Schalke 04.

 

Een positieve noot na een waar kwakkelseizoen van de Duitse traditieclub.

 

Op 9 oktober nam Karel Geraerts er de touwtjes in handen. "Onze gedroomde keuze", deelde het bestuurslid én de tipgever toen.

 

Al had ook de man bovenaan de lijst zijn handen vol om Schalke uit de gevarenzone te houden. Een heel seizoen lang flirtte Geraerts zijn team met de degradatie.

 

In de afgelopen vijf wedstrijden speelde Schalke vier keer gelijk - tekenend voor de stroefheid van seizoen 2023-2024. Vandaag kwam dan toch de bevrijding tegen hekkensluiter Osnabruck.

 

Topp en Karaman zorgden er al na 5 minuten voor dat de bezoekers in een zetel konden zitten. Een kwartier voor tijd stond de 0-4 op het scorebord.

 

Schalke telt zo 8 punten meer dan de 16e in de 2.Bundesliga, met nog 2 wedstrijden te gaan. Geraerts brengt het schip dan toch veilig aan wal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: