Ga naar de inhoud

Marc Wilmots is duidelijk ondanks crisis bij Schalke: "Karel Geraerts staat niet ter discussie"

 ma 18 maart 2024 19:08

Karel Geraerts hoeft niet te vrezen voor zijn job als trainer van Schalke 04. Dat zegt Marc Wilmots, de sportief directeur van de Duitse tweedeklasser, daags na het 5-2-verlies tegen Hertha Berlijn. Schalke 04 staat in het klassement als veertiende amper twee punten boven de degradatiezone.

Karel Geraerts was in oktober 2023 naar Gelsenkirchen gehaald om de traditieclub naar veiliger oorden te loodsen, maar dat lijkt de Limburger voorlopig niet te lukken.

 

Toch blijft hij (voorlopig) het vertrouwen genieten van het bestuur.   

 

"Voor mij is er geen trainersdiscussie. We hebben te veel individuele fouten gemaakt op het veld. Dat is niet de schuld van de trainer. Weer helemaal vanaf nul beginnen, is voor ons geen thema", zegt Wilmots.

 

"Ik geloof in continuïteit. Dat is het beste voor de club. Het stoort mij dat er altijd een schuldige wordt gezocht. Dat is te eenvoudig."

Niemand heeft een jobgarantie.

Marc Wilmots

Ondanks de tegenvallende resultaten blijft Wilmots positief.

 

"Ik heb recent drie wedstrijden gezien waarin de ploeg karakter heeft getoond. In Berlijn zijn we twee keer teruggekomen (na de 1-0 en 2-1, red). Tegen Sankt-Pauli en Paderdorn was de mentaliteit heel goed."


Of de 42-jarige Geraerts na het seizoen in Gelsenkirchen kan blijven, wil Marc Wilmots niet zeggen. "Niemand heeft een jobgarantie." 

 

En dus legt hij geruchten dat de Belgische trainer terugkeert naar de Jupiler Pro League - waar zijn naam vooral aan Club Brugge wordt gelinkt - niet aan banden.

Gerelateerd: