Ga naar de inhoud

Sportweekend brandt kaars voor Schalke met Karel Geraerts: "Weer zakken zou drama zijn, de druk is enorm"

 ma 19 februari 2024 14:23

Karel Geraerts is met Schalke 04 nog altijd in een hevig degradatiegevecht verwikkeld in de 2e Bundesliga. Sportweekend zocht de coach en zijn sportief directeur Marc Wilmots op en stelde vast dat er ontzettend veel werk aan de winkel is in Gelsenkirchen. "Ik vind dat ik gezien de omstandigheden nog goed overeind blijf."

De fans morren, Geraerts ook

"Veel heeft hij nog niet gebracht. Het gaat nog niet beter en de spelers zijn uit vorm."

 

"Hij doet het niet verkeerd, maar er ontbreekt iets. Ik denk niet dat hij het lang zal uitzingen."

 

Een klein rondje bij de supporters van Schalke 04 toont aan dat Karel Geraerts de harten van de fans in Gelsenkirchen nog niet veroverd heeft sinds hij er in oktober werd aangesteld.

 

"19 punten uit 14 duels is inderdaad te weinig", geeft Geraerts toe. Als ik vroeger met zo'n rapport thuiskwam, had ik geen goeie dag."

 

"We hebben heel veel ups en downs. Maar ze hebben mij gehaald omdat er juist veel problemen waren. Het is moeilijk om bij te sturen, omdat er financieel heel weinig middelen zijn (Schalke heeft een schuld van 175 miljoen euro, red)."

 

"Zo is er in de winter zo goed als niets gebeurd, terwijl dat zeker nodig was."

We kunnen Karel pas beoordelen als hij een ploeg heeft die bij hem past. Die probeer ik nu samen te stellen.

Marc Wilmots

"Een nieuwe degradatie betekent het einde van de club"

Het is aan Marc Wilmots, sinds kort sportief directeur bij Schalke, om Karel Geraerts een ploeg te geven die wél competitief is.

 

"Het klopt dat er momenteel geen stabiliteit is, maar dat is ook niet mogelijk", zegt Wilmots.

 

"We kunnen Karel dan ook pas beoordelen als hij een ploeg heeft die bij hem past. Die probeer ik nu voor hem samen te stellen voor volgend seizoen."

 

Maar eerst moet Geraerts Schalke behoeden van een nieuwe degradatie, naar de 3e divisie. "Dat zou het einde zijn van deze club, of het zou toch niet veel schelen. De druk is dus enorm."

 

"Maar ik wist waar ik voor stond voor ik eraan begon. Iedereen had mij hier op voorhand voor gewaarschuwd."

 

"Ik doe hier heel veel ervaring op bij een grote club en ik vind dat ik gezien de omstandigheden ook goed overeind blijf."

 

"Ze verwachten ook niet dat ik de club nu al naar de top 5 breng. Ik moet Schalke gewoon redden en volgend jaar kunnen we dan meedoen voor de promotie. Dan pas is mijn werk hier geslaagd."

Gerelateerd: