Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel over periode vol "frustraties en botsingen": "De storm is nooit gaan liggen"

 wo 11 oktober 2023 06:11
Remco Evenepoel met zijn trofee van de Kristallen Fiets.
Remco Evenepoel met zijn trofee van de Kristallen Fiets.

Op de uitreiking van de Kristallen Fiets heeft Remco Evenepoel toegegeven dat de voorbije maanden op en naast de fiets niet in zijn koude kleren zijn gekropen. "Het was een ambetante periode."

Remco Evenepoel reed sinds de Ronde van Spanje enkel nog de Ronde van Lombardije, maar toch waren het door de gonzende fusieperikelen drukke en vervelende tijden voor de winnaar van de Kristallen Fiets.

 

"Ik dacht me 3 weken rustig voor te bereiden op Lombardije, maar dat was helemaal niet zo. Het was zeker niet optimaal."

 

"Die geruchten zullen niet zomaar tevoorschijn gekomen zijn, er zal wel iets van waar geweest zijn. Maar voor mij was het moeilijk om er iets over te zeggen, want ik wist van niets."

 

"Het was een ambetante periode. Je fietst met de trui van Soudal-Quick Step, maar je weet niet of je die trui volgend jaar ook nog aanhebt. Maar, eind goed, al goed."

Het was moeilijk voor mij om iets te zeggen over die fusie, want ik wist van niets.

Remco Evenepoel

"Frustraties en een beetje botsingen"

Voor Evenepoel valt het voorbije jaar duidelijk uiteen in 2 stukken. Alles verliep optimaal tot de Giro, na zijn opgave daar was het improviseren.

 

"Ik ken mezelf: ik heb een 100% voorbereiding nodig. Die heb ik na de Giro nooit gehad."

 

Externe beslommeringen speelden ook een rol waarom het er, bijvoorbeeld in de Vuelta, nooit helemaal uitkwam. "Er is altijd een storm geweest rondom mij en de ploeg. Die storm is nooit gaan liggen."

 

"Dat heeft ervoor gezorgd dat er vaak frustraties en een beetje botsingen zijn geweest de afgelopen periode. Met het oog op volgend jaar mag de hele buitenwereld dit weten."

 

Want Evenepoel wil niet in de frustraties blijven hangen en kijkt nu al vooruit, naar zijn debuut in de Tour. "Alles op de maand juli", zegt hij zonder omwegen.

 

Met welk doel? "Etappewinst zou geweldig zijn. En dan wil ik zien hoelang ik de 2 koningen van de Tour, Vingegaard en Pogacar, kan volgen. Dan zien we wel waar het schip strandt in Nice."

Gerelateerd: