Ga naar de inhoud

Lotto Super League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
16
6
3
1
2
9
6
2
Zulte Waregem
15
6
1
2
3
5
5
3
White Star Woluwe
13
6
3
3
0
5
9
4
KV Mechelen
11
6
2
3
1
8
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
4
3
1
1
1
4
5
2
Zulte Waregem
2
3
0
1
2
2
3
3
White Star Woluwe
6
3
2
1
0
3
3
4
KV Mechelen
3
3
1
2
0
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
5
1
2
Zulte Waregem
4
3
1
1
1
3
2
3
White Star Woluwe
3
3
1
2
0
2
6
4
KV Mechelen
4
3
1
1
1
4
4

Ze zijn nu al met 3: ook Charleroi trekt zich terug uit Women Super League: "Om economische redenen"

 wo 8 mei 2024 13:28
" "
Charleroi (hier tegen Anderlecht) eindigde op de 8e plaats in de competitie.

De Women Super League krijgt klappen. Nadat enkele maanden geleden WS Woluwe en KV Mechelen aangekondigd hadden volgend seizoen niet meer in de eerste klasse uit te komen, volgde vandaag met Charleroi de derde afhaker. "We kunnen de financiële en structurele eisen van de Pro League niet volgen."

De Pro League lanceerde eind maart een ambitieus plan om het vrouwenvoetbal in België naar een hoger niveau te tillen. Maar dat deed Charleroi net afhaken.

"Met spijt heeft het bestuur de moeilijke beslissing genomen om het vrouwenteam terug te trekken volgend seizoen", opende Charleroi in een persbericht.

"De club deelt niet langer de visie van de Pro League die in de toekomst financiële en structurele eisen stelt die we onmogelijk kunnen volgen in dit stadium van ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Wallonië en in onze regio."

Het statement heeft het over de organisatiestructuur (meer gediplomeerde trainers in de staf, aantal profcontracten in de kern, aanstelling van een CEO voor de vrouwensectie...) en infrastructuurwerken (afmetingen velden, meer en sterkere verlichting, gebrek aan terreinen...).

"Die elementen gecombineerd met een aanhoudend gebrek aan publieke belangstelling en commerciële inkomsten zorgen ervoor dat Charleroi economisch niet meer meekan en de weg van het professionalisme dat de instanties willen, moet verlaten."

We kunnen niet meer mee op de weg van het professionalisme dat de instanties willen.

Sporting Charleroi

Toch wil Charleroi het vrouwenproject niet helemaal opgeven, de club wil voortwerken met het team dat in de tweede klasse acteert.

De club is ervan overtuigd dat de middelen en de aandacht op deze manier het best ten goede zullen komen van de jonge en minder jonge speelsters.

"We begrijpen dat deze beslissing voor sommigen een ontgoocheling zal zijn, maar zijn ervan overtuigd dat het de beste beslissing is voor de toekomst van het vrouwenvoetbal binnen Sporting Charleroi."

WS Woluwe en KV Mechelen haakten eerder ook om financiële redenen af. Wellicht niet toevallig gaat het om de staartploegen. Charleroi eindigde 8e in de reguliere competitie, KV Mechelen 9e en Woluwe 10e en laatste.

Gerelateerd: