Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel maakt einde aan geruchten: "Het team gaat door, dus ik blijf sowieso"

 za 7 oktober 2023 17:54

Einde geruchten. Remco Evenepoel heeft na de Ronde van Lombardije bevestigd dat hij bij Soudal-Quick Step blijft. "Het team gaat door, dus ik blijf sowieso", liet de Belgische kopman optekenen. "Er waren een paar moeilijke momenten, maar volgend jaar gaan we ervoor."

"Ik blijf sowieso, want het team gaat door."

 

Duidelijker kunnen de woorden van Remco Evenepoel niet zijn. De Belgische kampioen blijft nog minstens een jaar de speerpunt van Soudal - Quick Step.

 

"Ik ben hier heel content. Het waren gewoon een paar moeilijke momenten, maar volgend jaar gaan we ervoor."

 

"We gaan proberen te bouwen en te presteren in de koersen wanneer het moet. Ik heb geen reden om hier ontevreden te zijn. We gaan het maximale eruit halen."

Er zijn gesprekken geweest, maar ik heb altijd snel de knop omgedraaid.

Remco Evenepoel

Als grootste uithangbord van de ploeg stond Evenepoel net iets meer in het oog van de fusiestorm. Toch bleef hij daar zelf rustig bij.

 

"Er zijn gesprekken geweest, maar ik heb altijd snel de knop omgedraaid en me gefocust op mijn training", vertelt hij.

 

Die training volstond om topfit - en zonder zorgen over zijn toekomst - aan de start te staan in Lombardije. "Mijn benen voelden echt goed aan. Ik had echt een goede dag. Maar de val heeft veel bepaald ..."

 

"Mijn knie, bil en rug waren allemaal gehavend. Alles lag eigenlijk open. Op het einde van de koers begon dat toch door te wegen", zegt hij. "Al moet ik tevreden zijn, ik heb mijn best gedaan en zette stappen vooruit."

 

"In de toekomst kom ik hier terug om te winnen." En dat in het shirt van Soudal-Quick Step.

Gerelateerd: