Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel: "Extra motivatie geput uit fusieverhaal. En mijn toekomst? Eerst koersen"

 za 7 oktober 2023 10:33

Het zijn voor Remco Evenepoel en de rest van Soudal-Quick Step niet de gemakkelijkste weken geweest, maar de Belgische kampioen is vandaag toch één van de topfavorieten in de 117e Ronde van Lombardije. Dat de wereldkampioen tijdrijden ook volgend jaar nog deel zal uitmaken van The Wolfpack, wil Evenepoel wel nog niet gezegd hebben. "Eerst de koers, de rest zien we later."

"Eerst de koers"

"Ik ben blij dat het koers is", maakt Remco Evenepoel voor de start van de Ronde van Lombardije eerst nog weinig woorden vuil aan de afgesprongen fusie tussen zijn team Soudal - Quick Step en Team Jumbo - Visma

 

"Deze wedstrijd is een doel voor mij. Ik heb er hard voor gewerkt en normaal gezien zou ik er klaar voor moeten zijn. Ik heb het allemaal niet aan mijn hoofd laten komen en heb alles gemakkelijk een plaats kunnen geven. Waarschijnlijk heb ik er zelfs extra motivatie uit geput."

 

Is er dan niets veranderd? "Eerst de koers, de rest zullen we later deze week wel zien", laat Evenepoel tot twee keer toe niet in zijn kaarten kijken.

Eerst de koers, de rest zullen we later deze week wel zien.

Remco Evenepoel over zijn toekomst

"Meerdere mannen die vandaag kunnen winnen"

Over naar de orde van de dag: de Ronde van Lombardije. Hoe gaat Soudal-Quick Step proberen te winnen? "We zijn klaar om met de ploeg deze wedstrijd aan te vallen. Niet alleen met mezelf, we hebben meerdere mannen die kunnen winnen."


"De jongens zijn in vorm: Ilan Van Wilder en Andrea Bagioli hebben net nog een koers gewonnen. Ik denk dat we met een heel sterk team aan de start staan en dat we veel vertrouwen mogen hebben."


Toch nog één keer naar de actualiteit. Is er binnen het team iets veranderd? "Helemaal niet", herhaalt de wereldkampioen tijdrijden. "Ik denk dat we sterker zijn dan ooit. We gaan vandaag nog eens tonen waar we voor staan."

Ik denk dat we sterker zijn dan ooit. We gaan vandaag nog eens tonen waar we voor staan.

Remco Evenepoel over de koers vandaag
Gerelateerd: