Ga naar de inhoud

Ploegleider Soudal-Quick Step "opgelucht" dat fusie niet doorgaat: "Maar nog niks van Lefevere zelf gehoord"

 vr 6 oktober 2023 18:10

Een collectieve zucht van opluchting in het kamp van Soudal-Quick Step. Een officiële bevestiging dat de fusie met Jumbo-Visma niet doorgaat, kregen de staff en de renners nog niet. "Maar waar rook is, is vuur", vertelt ploegleider Davide Bramati met een big smile. "Dit is goed nieuws voor iedereen."

Eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor iedereen bij Soudal - Quick Step.

 

Zo viel vandaag het nieuws binnen dat de fusie met Jumbo - Visma van de baan zou zijn. 

 

"Dit is goed nieuws voor iedereen", slaakt Davide Bramati een zucht van opluchting. "Niet enkel voor ons, maar ook voor het wielrennen zelf. Dat zullen veel mensen in de wielerwereld wel beamen."

 

"Ik zat daarjuist in de meeting en opeens kreeg ik heel wat telefoontjes met het nieuws", doet de Italiaan zijn verhaal van de dolle dag. 

 

Toch kreeg hij nog geen officiële bevestiging van de baas himself. "Ik weet eigenlijk ook niet meer dan jullie", geeft hij toe. "Ik heb nog niks gehoord van Patrick (Lefevere, red.) zelf, maar waar rook is, is vuur. Ik zal hem zo meteen wel eens bellen."

Het is moeilijk geweest. We hebben veel op het internet moeten lezen.

Davide Bramati

Het zijn bange dagen geweest in het kamp van Soudal-Quick Step. Maar de tijd van onzekerheid komt zo (eindelijk) tot zijn einde voor Bramati en co.

 

"Tja, het is moeilijk geweest", vertelt hij openhartig. "Ik ben als ploegleider zelf niet betrokken bij de besluitvorming over de fusie. De laatste weken hebben we dan ook veel moeten lezen op het internet."

 

"Maar ik ben mijn job blijven doen en we zijn blijven doorzetten met het team. De spirit van The Wolfpack is nooit gebroken. Kijk maar naar onze resultaten de voorbije dagen ... Die spreken voor zich."

 

Zo won Bagioli gisteren nog in Gran Piemonte en mochten ook Ilan Van Wilder en William Junior Lecerf eerder deze week vieren. En morgen krijgt de ploeg al een nieuwe kans met Remco Evenepoel in Il Lombardia.

 

"We hebben een zeer sterke ploeg aan de start en gaan - net zoals we zijn blijven doen - opnieuw full gas."

Gerelateerd: