Ga naar de inhoud

Humphries wint in Leeds, Van Gerwen verzekert zich van play-offs in Premier League darts

 vr 10 mei 2024 06:43
Humphries en Van Gerwen (archiefbeeld) maakten er een thriller van.

Wereldkampioen Luke Humphries (PDC-1) heeft donderdag in het Engelse Leeds de vijftiende nacht in de Premier League darts gewonnen. In de finale nam de 29-jarige Engelsman met het kleinste verschil, 6-5, de maat van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3), die nu wel zeker is van een plaats in de play-offs.

De Premier League darts, het belangrijkste competitieformat in de sport, is stilaan aan zijn ontknoping toe. In Leeds stond de vijftiende en voorlaatste speeldag op het programma.

 

Met Luke Littler en Luke Humphries waren er al twee spelers zeker van de play-offs met de vier beste spelers, voor de overige twee tickets zou het nog spannend worden.

 

In de halve finales in Leeds kon Humphries met 6-1 afrekenen met Michael Smith (PDC-2). Michael van Gerwen nam met dezelfde score dan weer de maat van het 17-jarige fenomeen Luke Littler.

 

In de finale tussen Humphries en Van Gerwen werd het een pak spannender. Humphries, die met een nieuw shirt en een nieuw opkomstnummer aantrad, won uiteindelijk de partij met 6-5. Hij heeft nu net als Littler en Van Gerwen vier speeldagen gewonnen in deze jaargang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Laatste ticket voor Smith of Aspinall

Van Gerwen kon zich met zijn finaleplek ook verzekeren van een plek in de play-offs, net als Littler en Humphries. Littler leidt met 38 punten, voor Humphries (33) en Van Gerwen (27).


Voor de vierde stek in de play-offs, die op 23 mei in de O2 van Londen gespeeld worden, gaat het nog tussen Nathan Aspinall (25) en Michael Smith (24). Rob Cross (17), Gerwyn Price (12) en Peter Wright (4) zijn uitgeschakeld.    


Wie als laatste naar de play-offs mag, zal volgende week donderdag op de zestiende en laatste speeldag al heel snel duidelijk worden. Aspinall (PDC-4) en Smith staan dan in Sheffield al in de eerste ronde tegenover elkaar. De winnaar van dat duel plaatst zich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.