Ga naar de inhoud

Woordvoerder Jumbo-Visma bevestigt dat er geen fusie met Soudal-Quick Step komt: "Niet de beste optie"

 vr 6 oktober 2023 19:24
" "
Evenepoel grapt met Vingegaard in de Vuelta. Twee weken geleden viel er een bom in het peloton, toen de fusiegeruchten uitlekten.

De fusiesoap tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step is ten einde. Het Nederlandse team bevestigde dat de twee niet samen in zee gaan. Patrick Lefevere en zijn geldschieter Zdenek Bakala zouden samen voortdoen tot 2025. Wat dit voor Remco Evenepoel betekent, is nog niet duidelijk.

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft bevestigd: "Geen fusie met Soudal Quick-Step".

 

"Vanmiddag is het team ingelicht dat van een fusie geen sprake zal zijn", verklaarde een woordvoerder.

 

"Het was een van onze opties die we onderzochten", zei hij over het mogelijk samengaan van de Nederlandse en Belgische topploegen.

 

Jumbo-Visma is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, sinds supermarktketen Jumbo heeft aangegeven dat het contract niet zal worden verlengd na volgend seizoen.

 

Een fusie met Soudal Quick-Step werd eveneens besproken.   

 

"We willen ook na het tijdperk van Jumbo als naamgevend hoofdsponsor zowel organisatorisch, financieel als sportief toekomstbestendig zijn. In dat proces hebben we geconcludeerd dat een fusie met Soudal Quick-Step niet de beste optie is. Wat wel de beste optie is, zal later blijken", aldus de woordvoerder.

Quid Evenepoel?

Teammanager Patrick Lefevere en hoofdaandeelhouder Zdenek Bakala zouden hun project samen tot 2025 voleindigen, vernamen we uit goede bron. Al zou die laatste willen afbouwen.

 

Extra investeringen om de rondekern rond Remco Evenepoel te versterken lijken niet langer mogelijk. Dus is het de vraag hoe Evenepoel op dit alles zal reageren.

Gerelateerd: