Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Manerba del Garda - Mottolino
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Cian Uijtdebroeks kijkt reikhalzend uit naar tijdrit, die waardemeter wordt: "Het begint echt beter te voelen"

 vr 10 mei 2024 06:30
Uijtdebroeks reed nog maar één tijdrit voor zijn nieuwe werkgever, dit jaar in de Tirreno.

Lang was het de zwakke plek van Cian Uijtdebroeks, maar onder de vleugels van het immer wetenschappelijke Visma-Lease a Bike maakt de jonge Belg stappen op de tijdritfiets. Dus kijkt hij met gezonde spanning uit naar een volgende test tegen de klok. "Ik ben heel benieuwd waar ik sta", zegt Uijtdebroeks, die vertelt over de aanpassingen aan zijn fiets.

"Het wordt natuurlijk een spannend dagje."

 

Cian Uijtdebroeks moet zijn kriebels bedwingen voor de tijdrit in de Giro. Het werk tegen de klok was nooit zijn sterkte, maar er wordt hard aan geschaafd bij Visma-Lease a Bike.

 

"Ik ben benieuwd waar ik sta", kijkt de jonge klimmer reikhalzend uit. "In de Tirreno kon ik al eens testen, maar toen zaten de weersomstandigheden niet mee. Dus dat was geen waardemeter."

 

Waar liggen de verschillen dan?

 

"Het begint echt beter te voelen. We hebben het stuur wat aangepast, ik lig er nu veel comfortabeler in en kan mijn kracht beter kwijt. Ik zit minder gewrongen op de fiets. Afwachten of dat vandaag ook het geval is."

Het wordt een tricky evenwicht om je niet op te blazen en wat over te houden om de klim op te rijden.

Cian Uijtdebroeks

Grote verschillen op de chrono gaan we evenwel nog niet mogen verwachten.

 

"We gaan wel 1 à 2 jaar bezig zijn met het tijdritproject", duidt Uijtdebroeks het langetermijnproject. "Dan zou het nog een stukje beter moeten gaan. Ik denk dat we zeker op de goede weg zijn."

 

Vandaag wordt het vooral zaak om niet te veel tijd te verliezen tegenover de concurrenten in het algemene- en jeugdklassement. Niet eenvoudig op een zwaar parcours.

 

"Het wordt heel belangrijk om goed te pacen. Op het lange rechte stuk kun je jezelf stukrijden. Daarna volgt nog eens een steile klim. Het wordt een tricky evenwicht om je niet op te blazen en wat over te houden om de klim op te rijden", besluit de Belg.

 

Vanaf 16.15 uur zullen we weten hoe Uijtdebroeks het doet. Negen minuten later vertrekt de roze trui Tadej Pogacar.

Gerelateerd: