Ga naar de inhoud

BEKIJK: Remco Evenepoel likt zijn wonden bij aankomst na zware val in Lombardije

 za 7 oktober 2023 17:20
Evenepoel likt zijn wonden na de finish.

De Ronde van Lombardije kon voor Remco Evenepoel niet slechter beginnen. Vroeg in de wedstrijd smakte de Belgische kampioen hard tegen de grond. De kopman van Soudal-Quick Step en bleef een tijdje zitten. Zijn linkerkant was geraakt. Na de finish likte Evenepoel dan ook zijn wonden.

De schade bij één van de drie topfavorieten lijkt wel mee te vallen, maar de hele linkerkant van Remco Evenepoel is toch goed geraakt.

 

Ploegmaats Julian Alaphilippe en Ilan Van Wilder kwamen snel bij hun kopman om te zien hoe het gaat, waarna de Belgische kampioen weer vertrok met een bebloede linkerknie en -elleboog.

 

Ook Sjoerd Bax (UAE), die moest opgeven en bij zijn val zijn dijbeen brak, en Bora-duo Giovanni Aleotti en Jai Hindley waren bij de valpartij na zo'n 20km koers betrokken.

 

Op beelden die wat later opdoken is te zien dat Evenepoel Bax raakt en daarna hard tegen de grond gaat. Het is een klein wonder dat hij nog op de fiets zit.

Evenepoel gaat hard tegen de grond

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto's van de valpartij:

Gerelateerd: