Ga naar de inhoud

Opgeluchte Soudal-Quick Step-renners: "Voor heel de koerswereld is dit het beste nieuws"

 za 7 oktober 2023 11:26
Ilan Van Wilder en Mauri Vansevenant.

Na zijn zege in de Italiaanse semi-klassieker Tre Valli Varesine haalde Ilan Van Wilder ongemeen hard uit. Hij noemde een mogelijke fusie tussen Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma toen "shit". Voor de start van de Ronde van Lombardije en met nieuws dat de fusie niet doorgaat op zak, kwam de jonge Belg nog eens terug op zijn uitspraken.  "Ik ben geen robot." Ook ploegmaat Mauri Vansevenant is een opgelucht man. "De sfeer was toch wat ongezellig."

"Veel stress weg"

"Er is een pak van iedereen zijn schouders gevallen na gisteren", klonk het bij een zichtbaar opgeluchte Ilan Van Wilder voor de start van de 117e Ronde van Lombardije. "Voor heel de koerswereld is dit het beste. Dit nieuws neemt veel stress weg."

 

Is er wat veranderd binnen de Wolfpack? "Neen, in de rennersgroep zijn geen barsten gekomen. Alles werd boven ons hoofd gespeeld en we konden er niet per se iets aan doen. Wij zijn ook maar werknemers en lieten het niet in de groep komen."

 

"Er werd wel over gepraat in Italië, maar het ging altijd over dingen die we niet weten. Nu is er echt communicatie uit de ploeg gekomen en dat nam veel stress weg."

Dit nieuws neemt veel stress weg.

Ilan Van Wilder

"Geen robot"

Dat Van Wilder geen fan was van een mogelijke fusie tussen Soudal - Quick Step en Team Jumbo - Visma, is een understatement. "We gaan niet akkoord met alle "shit", we willen dat ploeg blijft bestaan", zei hij na zijn knappe zege in de Tre VAlli Varesine (1.pro) eerder deze week. 


"Ik hoop dat mijn uitspraken de fusie toch een beetje tegengegaan zijn, dat was toch de bedoeling", aldus Van Wilder. "Deze ploeg ligt me heel nauw aan mijn hart. Quick Step heeft me opgevist toen ik op mijn slechtst was en ik heb hier veel progressie geboekt. Ik koers ook heel graag in dit team." 


"Vandaar mijn reactie ook eerder deze week. Ik ben iemand die spreekt met zijn hart. Mensen mogen er van denken en maken wat ze willen, maar ik ben niet iemand die zal antwoorden als een robot. Ik zeg waar het op staat, op een respectvolle manier. Dat is mijn goed recht."

Deze ploeg ligt me heel nauw aan mijn hart. Quick Step heeft me opgevist toen ik op mijn slechtst was.

Ilan Van Wilder

Mauri Vansevenant: "Onzekerheid is nooit goed"

Ook ploegmaat Mauri Vansevenant verscheen opgelucht voor de Sporza-microfoon. "We hebben niet goed beseft wat er de voorbije weken gebeurd is, maar ik ben blij dat we al positiever nieuws gekregen hebben. Mentaal is dat zeker beter."

 

"Iedereen was er toch mee bezig en dat creëerde een ongezellige sfeer. Onzekerheid is nooit goed en het is goed voor iedereen, de sport, de sponsors, renners, de omkadering dat Soudal-Quick Step blijft bestaan."

 

Er is niets gebroken tussen management en rennersgroep? "Dat zal nog moeten blijken", zegt Vansevenant. "Het was een heel hectische week en we hadden niet veel tijd om erover na te denken. De toekomst zal het uitwijzen. Maar ik denk dat het allemaal wel in orde kan komen."

 

"Voor mij persoonlijk is er niets veranderd. Ik ben professioneel genoeg en weet wat mijn werk is."

Onzekerheid is nooit goed en het is goed voor iedereen, de sport, de sponsors, renners, de omkadering dat Soudal-Quick Step blijft bestaan.

Mauri Vansevenant
Gerelateerd: