Ga naar de inhoud

Ilan Van Wilder maakt statement na zege: "Gaan niet akkoord met alle "shit", willen dat ploeg blijft bestaan"

 di 3 oktober 2023 17:26

Zijn nummertje in Italië is slechts bijzaak. Ilan Van Wilder zit na zijn solo zege meteen met de fusiegeruchten tussen Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma in zijn hoofd. "Deze overwinning is voor mijn teamgenoten en mijn staf", is hij scherp. "We zijn zelf als ploeg sterk genoeg."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het zijn moeilijke weken voor ons", zegt Ilan Van Wilder over alle heisa rond de superfusie tussen zijn ploeg en Jumbo - Visma.

 

De Belg die net een heerlijk nummertje opvoerde in Italië, zit dan ook maar met één ding in zijn hoofd: zijn toekomst en die van zijn lotgenoten. Zeker nadat ook duidelijk werd dat de teamdagen worden "uitgesteld".

 

"Deze overwinning is voor mijn teamgenoten en mijn staf. We gaan niet akkoord met alle shit die er gebeurt en willen dat Soudal - Quick Step blijft bestaan."

 

"We zijn zelf als ploeg sterk genoeg", is zijn boodschap duidelijk.

Mijn ploegleider werd helemaal gek in de volgwagen.

Ilan Van Wilder

Over zijn knappe solo blijft Van Wilder bescheiden: "Eigenlijk wilde ik gewoon tempo maken."

 

"Toen ik zag dat ik een gat te pakken had, besloot ik om vol gas door te rijden richting de finish. Mijn ploegleider Davide Bramati werd helemaal gek in de volgwagen."

 

"Hij zei dat ik een tijdrit tot aan de finish moest rijden", deelt de Belg. "Dat is wat ik gedaan heb."

 

Zijn laatste zege in het truitje van de Belgische wielerformatie?

Jakobsen: "Kijk er met pijn in buik naar"

Ook Fabio Jakobsen, die zijn laatste koersen in het shirt van Soudal-Quick Step rijdt, maakt zich zorgen om de toekomst van de mensen rond zich.

 

"Veel mensen zien twee topploegen en dat moet dan één geweldige ploeg worden. Maar in beide organisaties zitten denk ik minimaal 150 mensen."

 

"De ploeg voelt als familie, dus dat zou betekenen dat de helft van mijn familie gespleten wordt. Dat is nooit aangenaam, maar het leven is niet altijd aangenaam, daar weet ik alles van. Ik ga het niet meemaken, maar ik kijk er wel een beetje met pijn in mijn buik naar."

 

"Ik vraag me af of het het allemaal waard is", vraagt Jakobsen zich af. "Het voordeel van samengaan is dat het een supersterke ploeg wordt. Het nadeel is dat de helft op straat staat, of een andere werkomgeving moet zoeken..."

Gerelateerd: