Ga naar de inhoud

Van Gerwen amuseert zich op Belgian Darts Gala: "Er komt een dag dat Dimi mij klopt, ik stel het alleen zo lang mogelijk uit"

 do 12 oktober 2023 20:50

Dat darts populair is in België blijkt vanavond ook opnieuw op het Belgian Darts Gala in de Trixxo Arena in Hasselt. 5.000 mensen kochten tickets voor het event. Er worden niet alleen awards uitgereikt op het gala, er is ook een exhibitietoernooi tussen 6 wereldtoppers. De Nederlander Michael van Gerwen is naast de Belgen misschien wel de blikvanger van de avond. 

Dimitri Van den Bergh: "Ik train weer meer, wanneer mijn dochter slaapt"

"Ik ben heel veel in Engeland, dus dit is wel fijn", vertelt Dancing Dimi voor hij zijn eerste pijltje gooit. "Er zullen veel vrienden in de zaal zitten. Het is een leuk evenement, hopelijk brengt het spektakel voor jong en oud."

 

En voor dat spektakel moet Van den Bergh zelf zorgen. Bijvoorbeeld in een mogelijke match tegen Michael van Gerwen. De Nederlander is voor Dimi een beetje zijn zwarte beest. "Ik zal hem ooit wel kloppen. Dat zeg ik ook altijd tegen hem als we tegen elkaar spelen. Ik blijf erin geloven want ik weet dat ik het kan."

 

"Ik kreeg al kippenvel als ik eraan denk. Hopelijk is het dan op tv te zien wanneer ik hem kan kloppen."

 

Van den Bergh ziet ook dat zijn sport populair blijft in België, maar minimaliseert zijn eigen rol. "Ik laat het niet naar mijn hoofd stijgen. Er zijn nog spelers met heel veel talent in ons land. Ik hoop vooral dat de sport blijft evolueren."

 

"Ik heb zelf al mooie resultaten behaald, maar ik heb nog dromen. Ik wil ooit nummer 1 van de wereld worden, wereldkampioen zijn en alle majors winnen. Daar train ik voor. Ik ben weer meer aan het trainen ook, toch elke dag van 19 of 20 uur tot middernacht. Altijd wanneer mijn dochter slaapt. Dat is ideaal. Er moet gewerkt worden."

Van Gerwen: "Bijna beetje sneu voor Dimi"

Naast de Belgen staan ook Van Duyvenbode, Sherrock, Smith en Michael van Gerwen op de affiche in Hasselt. "Ik ben samen met mijn management een beetje de grondlegger van dit soort gala's", vertelt de Nederlander. "Ze steken er hier veel tijd en moeite in en het is leuk voor mijn Belgische fans. Het moet voor de mensen vooral een leuk avondje uit zijn."

 

Van Gerwen komt de laatste weken vooral in het nieuws met zijn jacht op unieke 9-darters (zie Lees ook). Wat kiest hij: alle mogelijke 9-darters gooien of weer wereldkampioen worden? "Wereldkampioen, zonder twijfel. Die 9-darters dat onthoudt niemand. Ik wil weer nummer 1 van de wereld worden."

 

En hoe kijkt Van Gerwen naar zijn winning streak tegen Dimi Van den Bergh? "Ik kan altijd een beetje dollen met Dimi, dat hoort erbij. Maar ik wil hem vanavond wel weer kloppen. Al vind ik het bijna sneu worden."

 

"Neen, de dag dat hij mij eens klopt zal wel komen, alleen stel ik die zo lang mogelijk uit."

Kim Huybrechts: "De dartshonger in België nog aanwakkeren"

Ook Kim Huybrechts staat uiteraard op het Hasseltse podium. "Je wilt het altijd goed doen voor eigen publiek. Voor mij is dit geen voorbereiding op het WK, maar ik wil wel winnen. Ik wil altijd winnen. Ik ben een winnaar."

 

"Het is vooral leuk om de dartshonger in België nog aan te wakkeren. Het is meer en meer een echte sport geworden in België."

Lees ook: