Ga naar de inhoud

Mike De Decker stunt tegen wereldkampioen Michael Smith en haalt allereerste kwartfinale ooit op EuroTour

De Decker schakelde in Boedapest de wereldkampioen uit.

Op de Hungarian Darts Trophy heeft landgenoot Mike De Decker voor een stunt van formaat gezorgd. Hij schakelde wereldkampioen Michael Smith uit en haalde zo voor het eerst in zijn carrière een kwartfinale op de EuroTour. Daarmee duikt hij morgen ook voor het eerst de top 40 van de wereld binnen.

Mike De Decker zal zijn avontuur op de 12e EuroTour van dit jaar niet snel vergeten. Onze landgenoot haalde in Boedapest zijn beste spel boven en sloeg enkele wereldtoppers met verstomming.

 

In de eerste ronde moest Andrew Gilding, eerder dit jaar nog winnaar van de UK Open, eraan geloven. De Decker klopte de Brit met 6-4.

 

De overwinning in de volgende ronde was al een veel grotere stunt. Toptalent Josh Rock werd met een 6-1-score naar huis gespeeld, maar de allergrootste stunt moest dan nog komen.

 

In de 1/8e finale nam De Decker het op tegen wereldkampioen Michael Smith. Bully Boy, zoals de bijnaam van Smith luidt, had het allerminst onder de markt met onze landgenoot.

 

De Decker wierp een gemiddelde van 98,73 en 4 maximum 180 scores en stormde zo naar een 6-2 zege. Die stunt kon hij echter niet herhalen in de kwartfinale, daarin ging de Mechelaar onderuit tegen Scott Williams.

 

De Decker bereikte wel voor het eerst ooit een kwartfinale op de EuroTour en komt daardoor de top 40 van de wereld binnen. Een meer dan geslaagd toernooi dus voor onze landgenoot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.